Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Gradski vrt Mandlova dobio svoju sportsku zonu

U sklopu projekta Urbani vrtovi organizirana je sportska zabava u povodu otvorenja još jedne sportske zone u gradskim vrtovima – Novi travnjak sportske zone Gradskog vrta Mandlova isprobao je i gradonačelnik Milan Bandić – Gradski vrt Sveta Klara proglašen najuređenijim Gradskim vrtom Zagreba

Urbani_Vrtovi
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Gradski vrt Mandlova dobio je svoju sportsku zonu u kojoj će osim sadnje i uređenja svojih vrtova, vlasnici vrtnih parcela moći uživati i u raznom sportskom sadržaju. Na današnjem svečanom otvorenju prisustvovali su gradonačelnik Milan Bandić i pročelnik Gradske uprave za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk koji su donirali sportsku zonu te golove za odbojku i mali nogomet vlasnicima parcela Gradskog vrta Mandlova, a gradonačelnik je simbolično ispucao i loptu prema novo postavljenom golu.

Uz glavne organizatore projekta Urbani vrtovi 24sata, Radio Kaj i Grad Zagreb prisutni su bili i brojni partneri projekta Ožujsko pivo, Privredna banka Zagreb, Samoborka, Šafram, Eco impuls, OPG Marica Jug i Eko Taxi koji su svojim donacijama i bogatim programom uveličali ovo svečano otvorenje. Svim prisutnima predstavio se i ansambl Gradskog kazališta Komedija izvedbom točke iz mjuzikla „Mamma mia“, a pravi sportski duh unijeli su mladi nogometaši Dinama koji su na svježoj travi zaigrali revijalnu utakmicu. To se nastavilo i najavom rekreativnog igranja odbojke Odbojkaškog Kluba Maksimir i vlasnika vrtnih parcela Gradskog vrta Mandlova.

 

Osim sportskog raspoloženja, svečano otvaranje popraćeno je bogatim zabavnim i gastro programom. Da nitko ne ostane gladan pobrinuo se Marko Jovanović, chef kultne pivnice Zagrebačke pivovare Pivana koji je za sve prisutne napravio jesenski gulaš a sve to je začinila popularna Žuja kao i na svakom vrtlarskom slavlju do sada.

Proglašen je i najuređeniji gradski vrt, čiju je titulu dobio Gradski vrt Sveta Klara i dobio financijsku donaciju Privredne banke Zagreb. Marija Gačić Nimac, izvršna direktorica komunikacija i oglašavanja PBZ-a ovim je povodom izjavila:

Privredna banka Zagreb, kao prijatelji i partneri ovog projekta podržava ovu društveno odgovornu akciju sa željom da se doprinese podizanju svijesti građana o važnosti očuvanja našeg okoliša, važnosti zdrave i prirodne prehrane te podizanju kvalitete života.“

Urbani_Vrtovi | Autor: Igor Soban/PIXSELL Foto: Igor Soban/PIXSELL

Projekt Urbani vrtovi pokrenuli su po uzoru na društvene vrtove u svjetskim metroploma Grad Zagreb, 24sata i Radio Kaj 2013. godine. Svake im se godine pridružuju novi gradski vrtovi širom Hrvatske. Ovo je već četvrta sezona urbanih vrtova koja je započela otvaranjem Gradskog vrta u Samoboru, nakon čega je uslijedilo otvaranje drugog velikogoričkog vrta te donacija sportske zone vrtu u zagrebačkom Stenjevcu. Ovaj projekt omogućuje ljudima koji žive u stanovima da dobiju svoj komadić zemlje na kojem mogu sami uzgajati hranu, ponovno doći u dodir s prirodom, kretati se i družiti sa susjedima.

Tema: Promo sadržaj

Možda vas zanima i ovo:
Message