Obavijesti

News

Komentari 48

Grašo u intervjuu: Odmarao sam se 11 godina od estrade

Grašo u intervjuu: Odmarao sam se 11 godina od estrade
1

Kad je najavio stanku, nitko se nije nadao da bi ona mogla potrajati toliko dugo. Iako ga godinama nije bilo, njegove su pjesme i danas popularne

VIDEO

Nakon 11 godina, jedan od najprodavanijih domaćih glazbenika Petar Grašo (38) vratio se samostalnoj glazbenoj karijeri. Njegov album prvijenac prodan je u rekordnih 110.000 primjeraka. S drugim albumom postigao je platinastu u Hrvatskoj i osmerostruku zlatnu nakladu u Sloveniji, što je do danas najveća naklada nekoga domaćeg izvođača. Nakon turneje s trećim albumom odlučio se na predah. Povratak je obilježila prva nagrada stručnog ocjenjivačkog suda na ovogodišnjem Splitskom festivalu za pjesmu “Uvik isti”.

24express: Zašto vam je trebalo toliko da se ponovno aktivirate? Može li se čovjek umoriti od onoga što voli?

- Nakon 13 godina puta, turneja, koncerata i konstantnog pritiska uzeo sam sebi za pravo da me malo ‘nema’. No i u tom razdoblju, doduše izvan Hrvatske, odradio sam neke lijepe koncerte i radio neke stvari koje su me veselile dok napokon nisam pripremio pjesme i sebe za ponovni izlazak pred ljude koji me vole. Nikad se nisam umorio od glazbe ni publike, umorio sam se od svega ostalog što prati ovaj način života.

24express: Tih ste godina radili za koncerte, pjesme za Brenu i Danijelu, snimali s Bregovićem i Huljićem. Je li vam ipak nedostajao ‘estradni šušur’?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- ‘Estradni šušur’ je nešto od čega sam bježao i bježim, to sam prošao u svojoj dvadesetoj i nije nešto što me raduje kao ni velik dio sudionika tog ‘šušura’. Ono čemu se radujem su koncerti, publika i gradovi u regiji gdje nisam bio nekoliko godina i sada planiram opet.


24express: Kako će dalje izgledati vaša karijera budući da su se stvari na sceni i diskografiji u mnogočemu promijenile?

- Prije svega snimit će se spot za pjesmu ‘Uvik isti’. Odradit ćemo nekoliko koncerata od kojih je prvi u klubu Aurora u Primoštenu 22. srpnja. Potom slijedi rad na albumu. Svjestan sam da se situacija u diskografiji mijenja, ali vjerujem da to izvođačima koji su dugotrajni ide u korist. Nisam netko tko će izbacivati pjesme svaka tri mjeseca niti slati svoje ‘selfie’ iz kupaonice. Vjerujem da je dobra pjesma temelj svega i tome ću ostati dosljedan. Danas postoje ljudi kojih je previše u medijima i onih koji svoje pojavljivanje doziraju, ja pripadam drugoj kategoriji, definitivno.

>>> Cijeli intervju pročitajte u Expressu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina