News

Komentari 22

Grba Bujević: Trebamo se držati mjera na snazi, opustili smo se

Voditeljica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maja Grba Bujević rekla je u subotu da brojka novooboljelih od koronavirusa nije zabrinjavajuća, ali i istaknula da se treba držati propisanih mjera koje su i dalje na snazi, a ljudi ih se ne pridržavaju.

- Pedeset i tri oboljele osobe nisu razlog za našu veliku zabrinutost, ali moramo biti svjesni da se ne pridržavamo mjera koje smo uveli, a koje su i dalje na snazi. Moramo priznati da smo se opustili - rekla je Grba-Bujević za televiziju N1.

Podsjetila je da je od 53 oboljelih od koronavirusa njih osam na bolničkom liječenju, na respiratoru nije nitko, a nitko od pacijenta na bolničkom liječenju nema teške simptome.

Grba Bujević rekla je i da "drže situaciju pod kontrolom", da zaraženi u posljednja dva dana imaju puno prijenosa u obitelji i poznatih kontakata, ali da nisu zabrinuti jer je riječ o 20 ljudi.

Još je jednom sve pozvala da se drže preporuka oko držanja distance, učestalijeg pranja ruku i nošenja maske u zatvorenom prostoru.

- Ovo nije trenutak da bi govorilo o restriktivnim mjerama jer broj nije toliko zabrinjavajući - odgovorila je na pitanje razmišljaju li o pooštravanju mjera.

Oko izbora kaže da je Državno izborno povjerenstvo u stalnom kontaktu s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i da prate epidemiološku situaciju iz dana u dan, a na dan izbora će biti propisane mjere koje će tada biti aktualne.Vezano uz dug veledrogerijama odgovorila je da je takav problem prisutan i postoji dugo vremena.

- Sto posto sam sigurna da će se pronaći razumno rješenje jer naši pacijenti neće i ne smiju ostati bez propisane terapije i lijekova - dodala je Grba Bujević.

Grba Bujević: Trebamo se držati mjera na snazi, opustili smo se