Obavijesti

News

Komentari 85

Grbin: Bez jakog SDP-a država nikad nije mogla ići naprijed, a tako će biti i u budućnosti

Grbin: Bez jakog SDP-a država nikad nije mogla ići naprijed, a tako će biti i u budućnosti
2

Novi predsjednik SDP-a, Peđa Grbin, održao je prvu sjednicu Glavnog odbora stranke na kojoj su donijeli nova kadrovska rješenja. Bivši predsjednik Davor Bernardić nije se dugo zadržao u dvorani

VIDEO

Na izborima koje smo netom proveli, SDP je pokazao da smo tu, da nas još ima i da možemo u našoj kampanji otvoriti ideje, prijedloge i vizije, koje će gurati, ne samo našu stranku naprijed, nego ono što je daleko važnije, našu državu, poručio je novi predsjednik SDP-a, Peđa Grbin, u subotu na početku prve sjednice Glavnog odbora na kojoj su donijeli nova kadrovska rješenja. 

Time su, kako je istaknuo, zaokružili unutarstranački izborni ciklus i strukturu koja će voditi stranku iduće četiri godine. 

- Završetkom ovog izbornog procesa počet ćemo se konkretno, jako, žestoko baviti onime što od nas očekuju, ne samo naši članovi, već simpatizeri i birači. Bez jakog SDP-a Hrvatska nikada nije mogla ići naprijed i tako će biti u budućnosti, a jak SDP je SDP koji govori o otvorenim i ključnim pitanjima u našem društvu - poručio je Grbin osvrnuvši se na stanje u državi.

- Govor mržnje je u porastu, ekonomska nejednakost raste, pred nama je val ovršnih postupaka, koji će ponovno blokirati stotine tisuće naših sugrađana. Zemlja se nalazi u ekonomskoj krizi, a Vlada je povjerila Stožeru da umjesto nje, jer se valjda boji za većinu u Saboru, donosi odluke o tome kako će se građanima oduzeti njihove slobode i prava - istaknuo je nasljednik Davora Bernardića na čelu najveće oporbene stranke. 

- Jaki SDP smo svi mi. Ljudi koji su svjesni da ovo naše društvo može ići naprijed, može biti bolje. Borit ćemo se za ekonomsku jednakost, za pravedno društvo, za uništavanje korupcije koja razdire društvo, za solidarnost, i ekonomsku i svaku drugu, ali prije svega za slobodu, od govora mržnje, za to da budeš drugačiji i da te zbog toga nitko ne napada. To je SDP kojeg od danas gradimo svi skupa - poručio je Grbin zahvalivši svim članovima što su omogućili da izborna borba bude fer i korektna. 

- Hvala vam i na sugestijama, mnoge od njih ću koristiti u svom radu - zaključio je. 

Dobro raspoložen, s osmijehom na licu, na sjednicu je stigao i bivši predsjednik poručivši novinarima kako očekuje "mir i dobro." Odmah je prišao Grbinu kako bi ga pozdravio, a kratko su i porazgovarali.

Ali na sjednici se nije dugo zadržao. Već nakon 20-ak minuta napustio je dvoranu, a novinarima je po izlasku iz dvorane samo kratko poručio kako je održao govor i dao podršku članstvu. Kako neslužbeno saznajemo, članovima Glavnog odbora se pohvalio učinjenim za vrijeme njegova mandata te je istaknuo kako se posljednja tri mjeseca nije htio petljati. 

Podršku novom predsjedniku za kadrovske rošade unutar Sabora prije nekoliko dana Bernardić nije dao. Upravo je bio predvodnik pobune zastupnika u saborskom Klubu pa velika većina njih nije prihvatila Grbinova rješenja i predložene zamjene na određenim čelnim funkcijama saborskih Odbora. Pa je nastala drama. Stoga Grbin ipak nije poslao tajništvu Sabora svoje prijedloge, ali nakon ove sjednice Glavnog odbora najvjerojatnije hoće.  

Sjednica je trajala iznimno kratko, tek oko sat vremena, a na njoj su članovi jednoglasno podržali Mariju Lugarić za predsjednicu Glavnog odbora. Za potpredsjednike su izabrani Vili Bassanesse, gradonačelnik Umaga te Ante Bilić, gradonačelnik Trogira. 

Novi glavni tajnik stranke je Vedran Babić, bivši saborski zastupnik i uz Grbina jedan od četvorice suspendiranih u Bernardićevo vrijeme. Na toj funkciji je na Grbinov prijedlog naslijedio Nikšu Vukasa.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..