News

Komentari 8

Grbin o demografskoj mjeri: "Prava mjera bila bi dostojna plaća za dostojan život"

Grbin o demografskoj mjeri: "Prava mjera bila bi dostojna plaća za dostojan život"

Rekao je da se iz onog što je premijer dosad predstavio mjera čini kao da neće biti ništa više od tipične HDZ-ovske propagande

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin za N1 televiziju komentirao je demografsku mjeru Biram Hrvatsku, kojom vladajući namjeravaju privući natrag iseljenike iz Hrvatske, nudeći im 200 tisuća kuna kao mjeru samozapošljavanja.

- Jedina prava demografska mjera bila bi dostojna plaća za dostojan život. na prvu bismo mjeru mogli opisati kao demagogiju, ali tek sutra će se znati više. Mjera ima dva problema. Ljudi nisu odlazili samo iz ekonomskih razloga već i zbog načina na koji država i društvo u Hrvatskoj funkcionira. Drugi problem je što počiva na ideji da svatko može biti poduzetnik – ne može – poduzetnik može biti samo onaj tko ima poduzetničkog duha - rekao je Grbin.

- Pustimo da Vlada sutra objasni, da vidimo hoće li biti diskriminatorne prema onima koji su ostali u Hrvatskoj”, rekao je, dodavši da se iz onog što je premijer dosad predstavio mjera čini kao da neće biti ništa više od tipične HDZ-ovske propagande - dodao je.

Komentirao je i Mostov referendum te kako kaže, suštinsko pitanje koje si postavlja je - bi li njime bio spašen ijedan ljudski život.

- Moj odgovor je ne. Imamo dvije strane medalje – HDZ-ovu stožerokraciju i Mostovu negaciju svega što je napravljeno. Niti je sve tako izvrsno kao što HDZ tvrdi niti je sve katastrofa. Istina je negdje između - komentirao je Grbin.

Kao problem ističe što se ne zna kako dolazi do došlo donošenja epidemioloških mjera.

- Ne znamo je li bilo prijedloga da te mjere budu blaže da budu strože i normalno je da se među građanima javlja otpor. Stožer donosi mjere, on ne daje preporuke. Mi ne znamo tko Stožeru predlaže mjere, mi ne znamo na koji način se dolazi do mjera. Stožer te mjere ne obrazlaže. Hvala bogu, sjetili su se da bi bilo logično da znamo na temelju čega su te mjere određene… Problem kod donošenja mjera je što mi ne znamo temeljem čega su se vodili - rekao je.

- Želite li dobiti povjerenje morati objasniti zašto ste donijeli neke odluke, to je minimum minimuma demokracije . zaključio je šef SDP-a.

Najčitaniji članci