News

Komentari 81

Grbin: Vratit ću novac i 50.000 kn uplatiti u dobrotvorne svrhe, nije fer da to zadržim za sebe

Grbin: Vratit ću novac i 50.000 kn uplatiti u dobrotvorne svrhe, nije fer da to zadržim za sebe

Predsjednik SDP-a je istaknuo i da će inzistirati na tome da se pitanje naknada za odvojeni život bolje uredi, kako ubuduće ne bi bilo dvojbi i nedoumica

Peđa Grbin izjavio je u nedjelju da će novac koji je primio od kraja 2016. godine na ime naknade za odvojeni život, od vremena kada je počeo živjeti sa suprugom, vratiti odnosno uplatiti u dobrotvorne svrhe.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Nije fer da taj novac zadržim - kazao je Grbin u emisiji HRT-a 'Nedjeljom u 2' priznavši da je pogriješio što je primao tu naknadu.

Iznos o kojem govorim je oko 50.000 kuna i uplatiti ću ga u dobrotvorne svrhe, najavio je Grbin.

Ponovio je da je naknadu primao u skladu sa zakonom i odlukom Sabora, a trenutno je prima više od 80 zastupnika. Podsjeća da se te naknade sam odrekao prije napisa u medijima, u trenutku kada je odlučio da će mu težište obiteljskog života biti u Zagrebu.

Grbin je istaknuo i da će inzistirati na tome da se pitanje naknada za odvojeni život bolje uredi, kako ubuduće ne bi bilo dvojbi i nedoumica.

- Imam prebivalište u Puli, a dužnost zastupnika obnašam u Zagrebu i tu boravim, moj život je između dva grada - ustrajao je Grbin i ponovio da je odlučio zatražiti ukidanje isplate naknade za odvojeni život kada je odlučio da će mu težište obiteljskog života biti u Zagrebu.

Poručio je i da će ostati prijavljen u Puli jer je vezan uz taj kraj, a to je njegov grad.

Uhićenje Horvata je i pitanje odgovornosti Vlade

Vezano za uhićenje ministra Darka Horvata Grbin je ustvrdio kako to nije pitanje samo jednog ministra nego odgovornosti i rada Vlade, obzirom na to što sve Uskok stavlja na teret Horvatu, njegovoj bivšoj pomoćnici i ostalima.

- Ovo je sustavan način pogodovanja određenim ljudima vezanim za Horvata, Tolušića ili nekim trećim. Plenković je za to znao i tolerirao ili je dopustio da se takvo što događa jer ga nije bilo briga - ocijenio je.

Predsjednik SDP-a smatra da su rješenje prijevremeni izbori, no odluku o tome donijet će vladajuća većina.

- Budući da su u ovu aferu upleteni i ljudi iz drugih političkih opcija koje čine vladajuću većinu bojim se da će se oni grčevito držati vlasti do kraja i na taj način pokušati zaštititi - kaže Grbin.

Za glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj Šipek ustvrdio je kako je trebala otići s položaja prije dva mjeseca zbog slučaja Žalac. Na upit ima li i dalje premijerske ambicije Grbin odgovorio da je to njegova obveza dok god je predsjednik SDP-a.

Grbin je također izrazio sućut predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću zbog smrti oca.

Najčitaniji članci