Obavijesti

News

Komentari 48

Grčić nikad čuo za pesimizam: Evo top liste njegovih izjava...

Grčić nikad čuo za pesimizam: Evo top liste njegovih izjava...
6

Iako svi (sa zdravim razumom) u zemlji vide da smo u slobodnom padu i da je ispod nas provalija dubine Marijanske brazde, za Grčića je u tunelu samo svjetlo

VIDEO

Optimističan, optimističniji, Grčić – tako bi otprilike izgledala komparacija ovog pridjeva u modernom hrvatskom jezikuIako svi u zemlji, kojima Bog nije oduzeo zdrav razum, vide da smo u slobodnom padu i da se ispod nas prostire provalija dubine Marijanske brazde, Branko Grčić u tunelu vidi samo svjetlo

Evo rang liste njegovih ovogodišnjih bisera, kojima je sustigao Zorana Milanovića, ali bez naznaka da će ga ugroziti. Milanović, naime, priča o svemu, od finskog građanskog rata do sušenja parketa, a Grčić priča samo o ružičastoj budućnosti.

Proizvodnja pala zbog klima uređaja. Nisu radili

1. Po Grčiću, ova bi Vlada radila u klimi povjerenja da su tijekom ljeta radili klima uređaji, ali nisu, pa je to dovelo do pada proizvodnje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Imali smo rast industrijske proizvodnje u šest od sedam mjeseci. A znate zašto u sedmom mjesecu nije rasla? Jer klime nisu radile pa je pao elektroenergetski sektor".

Kiša podiže proizvodnju energetskog sektora

2. Indijanski vračevi i šamani gledali su u nebo jednako kao i Grčić, očekujući rješenja. Oni su znali plesati kao bi prizvali kišu, dok Grčić priziva kišu bog rasta BDP-a. Ali ne pleše.  

"Za ekonomski oporavak zemlje dobro je da pada kiša, jer će to podići proizvodnju energetskog sektora".

Nacija protiv, ali on će monetizaciju provesti uspješno

3. Zadnja izjava je o procesu monetizacije. Smiješi mu se referendum, nacija je zdušno protiv prodaje cesta, ali Grčić se ne da:

"Uvjeren sam da možemo proces monetizacije provesti uspješno, a izgleda da to dokazuju i prve najave da imamo ozbiljne ponuditelje"

Ogromne reforme smo napravili

4. Svi znaju da ova Vlada nije izvela ozbiljnije reforme i da je to razlog našeg sloma. Grčić, naravno, misli obrnuto. Ne samo da su izveli reforme već su uništili i korupciju: 

„Htio bih čuti u kojim javnim poduzećima je došlo do korupcije. Ogromne reforme smo napravili".

Rekordan pad BDP-a, a Grčić je - zadovoljan

5. Ni europski rekord u padu BDP-a njemu nije razlog za priznanje poraza.

"Pa ja sam osobno zadovoljan. Moglo bi biti i više, posebno kada je riječ o okretanju krivulje BDP-a prije svega, međutim, ni BDP nije toliko važan koliko je važno da smo u ove 3 godine uspjeli ono što mnoge druge zemlje nisu, a to znači prije svega zaštititi socijalne troškove, da se ne režu socijalna davanja i mirovine", rekao je Grčić.

Pad je predzadnja faza prije početka rasta

6. Pad po Grčiću nikad nije pad nego predzadnja faza prije početka uzleta. 

"Ja se samo mogu nadati i vjerovati da će stopa pada koju smo imali u prva dva kvartala biti nešto manja jer ipak je to vrijeme turističke sezone s dobrim turističkim rezultatima, industrija je također nastavila rasti, izvoz je rastao po najvišim stopama uopće u Europi".

Mjerimo se prema najboljima

7. S kim se, dakle, mjerimo? Jesmo li Bundesliga? Jesmo, dašta smo.

"Sad se mjerimo prema najboljima i pomakli smo se prema gore".

Najgori smo u Europi? Pa to je kompliment

8. Kako Grčić ocjenjuje vijest da smo najgori u Europi, uz Grčku? Kao kompliment. 

"Nekoliko ključnih pokazatelja govori da se u Hrvatskoj događaju ozbiljne promjene. Prije svega pokazatelj rasta izvoza u EU od gotovo 20 posto i pokazatelj da su strana ulaganja četiri puta veća u ovoj u odnosu na prethodnu godinu. I ono što je isto tako važno jest da je industrijska proizvodnja rasla u sedam od osam mjeseci. Prvi pomaci u integraciji Hrvatske u EU se vide".

Tko kaže da nema investicija?

9. Ima li kod nas investicija? Svi kažu da su zamrle. Sjećaju ih se, očevi i majke su im pričali o njima, ali to  je nostalgija. Danas ih nema.  A što kaže Grčić?

„Sve je više primjera dobrih i kvalitetnih investicija pa i izravnih stranih ulaganja, što uz indikatore oporavka u industrijskoj proizvodnji i izvozu, govori da se neke stvari ipak mijenjaju pa očekujemo da bi sve to Hrvatskoj iduće godine trebalo donijeti preokret“, ocijenio je potpredsjednik Grčić u izjavi novinarima.

Pad je uvijek sve blaži i blaži

10. Kakav je prema Grčiću pad? On je uvijek sve blaži i blaži. 

"To je blaži pad nego što smo imali u prethodnim kvartalima i ja bih rekao očekivano", rekao je potpredsjednik Vlade Branko Grčić. Na pitanje novinara je li to njegov osobni poraz, Grčić je odgovorio: "Ne znam zašto bi to bio moj osobni poraz. To je trenutačno stanje u Hrvatskoj i borimo se da se ta situacija u idućoj godini uz pomoć svih ovih projekata koje smo pripremili i pripremamo – okrene".

Pesimizam ovoj zemlji ne treba

Što je, na koncu, Grčićeva poruka? "Moja poruka je - pesimizam ovoj zemlji ne treba. Treba nam zapravo nada da ćemo uspjeti pokrenuti investicije i da bi to moglo do kraja godine rezultirati kakvim-takvim gospodarskim rastom ", izjavio je Grčić u travnju 2013. godine. 

Istu tu izjavu može ponoviti ove godine. I iduće, ali tada više neće biti u Vladi…

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1