News

Komentari 54

Grčka objavila video na kojem Turci miču ogradu na granici

Grčka objavila video na kojem Turci miču ogradu na granici

Vozilo namijenjeno nadzoru granice uklonilo je ogradu uz pomoć kabla, objavila je vlada u Ateni u vrijeme dok rastu tenzije između dviju država zbog migranata koji se nalaze na tursko-grčkoj granici

Grčka vlada u nedjelju je objavila noćnu videosnimku s granice na kojoj se navodno vidi kako tursko vojno vozilo uklanja ogradu. 

Vozilo namijenjeno nadzoru granice uklonilo je ogradu uz pomoć kabla, objavila je vlada u Ateni u vrijeme dok rastu tenzije između dviju država zbog migranata koji se nalaze na tursko-grčkoj granici. 

Barijera na granici već je bila oštećena zahvaljujući migrantima koji je pri pokušaju ulaska u Europsku uniju režu. 

Videosnimka će dodatno pojačati napetosti na granici na kojoj se sukobljavaju grčke snage sigurnosti i migranti, a na kojoj suzavac ispaljuje i turska strana. 

Odluka turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana da otvori put migrantima prema Europi razljutila je grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa koji je objavio da je dogovor između Europe i Ankare o ograničavanju migracija iz 2016. "mrtav". 

Turska je tim sporazumom pristala zadržavati migrante na svom teritoriju u zamjenu za financijsku pomoć Europske unije. 

Ankara tvrdi kako Europa nije ispunila obaveze predviđene dogovorom, a strahuje i zbog novog priljeva izbjeglica zbog sukoba u Idlibu, regiji na sjeverozapadu Sirije. (bs)

Najčitaniji članci