Obavijesti

News

Komentari 4

Grčka odgodila povratak nove skupine migranata do petka

Grčka odgodila povratak nove skupine migranata do petka
1

Prva skupina od 202 migranta, većinom Pakistanaca i Afganistanaca, vraćena je brodovima u Tursku u ponedjeljak u okviru sporazuma EU-Turska

VIDEO

Grčka je do petka odgodila povratak migranata u Tursku, rekao je u srijedu dužnosnik turske vlade koja je ranije objavila da će sljedeća skupina od 200 migranata stići u srijedu u sklopu provedbe sporazuma Europska unija-Turska.

Prva skupina od 202 migranta, većinom Pakistanaca i Afganistanaca, vraćena je brodovima u Tursku u ponedjeljak u okviru sporazuma prema kojem će Ankara preuzeti sve migrante i izbjeglice koji preko Egejskog mora ilegalno uđu u Grčku.

"Odgađa se do petka jer Grčka ne može poslati te ljude", rekao je turski dužnosnik koji je želio ostati neimenovan.

Grčke vlasti suočene su s velikim rastom zahtjeva za azila koje podnose migranti koji ulaze u kategoriji onih koji će biti vraćeni u Tursku. 

Turska je ranije u utorak objavila da je spremna u srijedu primiti još 200 migranata deportiranih s grčkih otoka u sklopu provedbe sporazuma EU-Turska kojega je svrha zaustaviti priljev migranata u Europu.

Zauzvrat će Europska unija primiti tisuće sirijskih izbjeglica izravno iz Turske i nagraditi Ankaru novcem, bezviznim režimom i napretkom u pregovorima za članstvo u EU.

"Ovaj dogovor će spriječiti da se Egejsko more pretvori u groblje za migrante", izjavio je turski premijer Ahmet Davutoglu u parlamentu.

Sporazum su kritizirale agencije za izbjeglice i aktivisti za ljudska prava koji su ga nazvali nehumanim, doveli u pitanje njegovu legalnost i ustvrdili da Turska nije sigurna zemlja za izbjeglice.

Nekoliko desetaka migranata, koji se nalaze u logoru na grčkom otoku Lezbosu, prosvjedovalo je iza žičane ograde u utorak i uzvikivalo "Mi želimo slobodu!".

Oni su među tisućama izbjeglica i migranata koji su došli iz Turske na Lezbos od 20. ožujka i koji su smješteni u taj zatvoreni logor dok se ne obrade njihovi zahtjevi za azilom nakon čega će moći ostati ili će biti vraćeni u skladu sa sporazumom.

Prva skupina povratnika iz Grčke prevezena je brodovima s otoka Lezbosa i Hiosa u turski obalni grad Dikili u ponedjeljak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...