Obavijesti

News

Komentari 121

Gredelj mu duguje 140.000 kn pa mu blokirao ulaz u zgradu

Gredelj mu duguje 140.000 kn pa mu blokirao ulaz u zgradu
4

Vlasnik zgrade u Bjelovaru tvrdi da mu odvjetnik Vladimir Gredelj za 14 mjeseci nije platio najam. Danas je nagurao silikon u brave te tako onemogućio ulazak u urede

VIDEO

Nesvakidašnja scena odigrala se u petak ujutro ispred odvjetničkog ureda Vladimira Gredelja koji se nalazi u Bjelovaru na Lebovićevu šetalištu. 

Naime, vlasnik zgrade u kojoj Gredelj ima odvjetnički ured, Marijan Golec, nije dozvolio Gredelju i suradnicima ulazak u 150 četvornih metara uredskog prostora, koji se nalazi u prizemlju, zbog neplaćanja najamnine. Prema riječima vlasnika stambeno-poslovne zgrade, Gredelj mu duguje najam za 14 mjeseci. Mjesečni najam iznosi 1.300 eura plativo u kunama, a Gredelj se u spomenutom prostoru nalazi od 2005. godine, od kada je napustio mjesto suca bjelovarskog Županijskog suda i otvorio ured. 

Stalno se izgovarao kako nema novca jer su mu klijenti puno dužni. No, to nije moj već njegov problem - vlasnik

Golec je u bravu natiskao silikonski kit tako da Gredeljevi suradnici, koji su došli nešto iza 7 sati ujutro, nisu mogli otključati ulazna vrata. Gredelj je na taj potez vlasnika pozvao sudskog bravara da otvori bravu, ali je Golec pozvao policiju. Nakon konzultacija s policajcima, bravar je pokupio alat i otišao. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sva dosadašnja obećanja da će mi platiti su ostala samo na obećanjima - kazao je Golec. 

Poznati odvjetnik je kao najmoprimac dužan 18.200 eura ili gotovo 140.000 kuna. Golec kaže kako u ugovoru stoji da nakon jednomjesečnog neplaćanja ugovor o najmu prestaje važiti. Prema evidenciji najmodavca, Gredelj nije uredno plaćao najamninu godinama. Čak je ostao dužan ratu za 2010. godinu. 

- Stalno se izgovarao kako nema novca jer su mu klijenti puno dužni. No, to nije moj već njegov problem. Prije mjesec dana poslao sam mu obavijest o raskidu ugovora s rokom iseljenja od 30 dana koji je istekao u petak - pojašnjava svoj stav Golec, tvrdeći da mu Gredelj nije dao niti lipe za ovu godinu, a još duguje za nekoliko mjeseci iz 2011. i 2012. godine. Golec tvrdi kako je bio spreman i na kompromisno rješenje, te je ponudio da Gredelj odmah plati 60.000 kuna, preostali dio do konca godine, ali Gredelj to nije želio prihvatiti. 

- Jednostavno sam tako odlučio da im ne dozvolim da uđu u ured i da napuste moj prostor, bez ikakve sudske odluke o deložaciji. Da sam ga tužio parnica bi trajala godinama, a Gredelj i dalje ne bi plaćao najamninu - zaključio je Golec pokazujući ugovor o najmu u kojemu jasno piše da je jedan od razloga za raskid i kašnjenje s plaćanjem najamnine za jedan mjesec.

Ne bježim od činjenice da sam dužan za najam. U financijske probleme upao sam zbog toga što moji dužnici ne podmiruju obveze prema meni - Vladimir Gredelj

Na otkaz ugovora Gredelj je reagirao je dopisom od 22. travnja u kojemu osporava visinu duga i kaže kako je ovakav način otkazivanja ugovora protuzakonit. Navodi i da je njegov dug manji te da iznosi 96.928 kuna. Navodi i da mu je račun blokirala Porezna uprava.

- Ne bježim od činjenice da sam dužan za najam. U financijske probleme upao sam zbog toga što moji dužnici ne podmiruju obveze prema meni. Ovakav jednostrani način postupanja vlasnika je protupravan jer me je doveo u neugodnu situaciju. Ne možemo do spisa i stoga moramo otkazati rasprave. Uz to što mi je narušena reputacija trpe i moji klijenti. Pored toga, Golec zaboravlja da sam u uređenje i opremanje prostora uložio gotovo 800.000 kuna. Na ovakav protuzakonit i neciviliziran način se ne rješavaju problemi - zaključuje Gredelj.

Dodaje kako će s novonastalom situacijom upoznati Hrvatsku odvjetničku komoru, kao i MUP jer policija ne dozvoljava da on uđe u prostor. Gredelj je najavio i podnošenje kaznene prijave protiv vlasnika zbog ometanja ulaska u prostor.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina