News

Komentari 15

Grlić Radman: Plenkovića prozivaju radi političkih bodova

Grlić Radman: Plenkovića prozivaju radi političkih bodova

HZJZ je u utorak priopćio da premijer ne treba poduzimati nikakve dodatne mjere uključujući ponovna testiranja na korona virus i samoizolaciju...

Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman rekao je u srijedu da je prozivanje premijera Andreja Plenkovića zbog neodlaska u samoizolaciju skupljanje političkih bodova u izbornoj kampanji te da je struka rekla svoje po tom pitanju. 

POGLEDAJTE VIDEO: Izborna kronika 

- Mislim da je situacija jasna. Liječnici govore treba li netko u samoizolaciju ili ne. Ne mogu to nadriliječnici govoriti, to je politikantstvo - rekao je HDZ-ov ministar Grlić Radman. 

HZJZ je u utorak priopćio da premijer ne treba poduzimati nikakve dodatne mjere uključujući ponovna testiranja na korona virus i samoizolaciju jer je sa zaraženim tenisačem Novakom Đokovićem boravio u Zadru u zatvorenom prostoru manje od tri minute, fotografirao se i nije se rukovao.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je u srijedu u Labinu da bi predsjednik HDZ-a trebao biti u samoizolaciji.

- No, očito da jedna pravila vrijede za građane, a druga za predsjednika Vlade i članove HDZ-a. To je nepravda koju građani vide i osjećaju - rekao je Bernardić.

Grlić Radman kaže da politički protivnici prozivanjem premijera "traže političke bodove".

- Ono, kao, drž'te lopova, što je zapravo nečuveno. Nije u redu da SDP izlazi s takvim komentarima pogotovo jer su to političari. Treba vjerovati liječnicima - kaže HDZ-ov ministar.

Stroži režim za Srbiju, BiH, Kosovo i Sjevernu Makedoniju

Hrvatska je u srijedu postrožila režim ulaska državljanima zemalja istočnog susjedstva, koji će morati u samoizolaciju na 14 dana od ulaska u Hrvatsku.

Grlić Radman ističe da je "Hrvatska zemlja u kojoj se turisti osjećaju sigurno" i da prema broju aktivnih slučajeva na milijun stanovnika spada u tri najpovoljnije zemlje EU-a. 

- Prioritet je zaštita građana. Imamo iskustvo, ekspertizu, epidemiolozi prate situaciju - kaže ministar. 

Korona virus u veleposlanstvu u Beogradu

U hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu zaražen je jedan djelatnik. Testirani su svi djelatnici, a nalazi će biti poznati sutra.

- Veleposlanstvo funkcionira, rad od kuće online, sve ide u dobrom pravcu - kaže hrvatski ministar.

Ova situacija neće utjecati na provedbu izbora za Hrvatski sabor 4. i 5. srpnja na području Srbije, dodao je Grlić Radman.

- Mi ćemo sigurno uspjeti održati izbore, mi uvijek imamo varijantu B - ustvrdio je.

Najčitaniji članci