Obavijesti

News

Komentari 157

Grmoja: Bulju prijete jer je prozvao muža nove ministrice

Grmoja: Bulju prijete jer je prozvao muža nove ministrice
1

Kolega Bulj, samo nastavite, vi ste jedina nada i zastupnik koji bez straha iznosi i razotkriva interesne lobije povezane s Vladom i novom ministricom koja će biti predložena u Saboru, poručio je Grmoja

VIDEO

Mostov saborski zastupnik i politički tajnik Nikola Grmoja upozorio je u utorak da je telefonom primio prijetnje njegovom stranačkom kolegi Miri Bulju, i to zbog njegovih prozivki na račun supruga kandidatkinje za novu ministricu vanjskih poslova Marije Pejčinović Burić, za kojega je jutros u Saboru rekao da preko svoje dvije tvrtke "gura" štetan projekt termoelektrane na Cetini.

"Protiv tog projekta prikupljeno je 10 tisuća potpisa i ustao je narod cijele Cetinske krajine. Upravo sam dobio poziv od Ivana Poparića Kane, kojeg ne znam ali sam čuo da je jedan od lobista tog štetnog projekta. Upozorio me da kažem kolegi Bulju da prestane govoriti protiv tog projekta, jer ako ga se 'on uhvati neće znati hoda li naprijed ili se vraća natrag'", rekao je Grmoja nakon stanke koju je zbog toga zatražio u sabornici.

Isto tako, kaže Grmoja, pozivatelj mu je rekao i kako će progovoriti i o Buljevom ratnom putu te dijagnozi PTSP-a. "Ja sam mu rekao da nema problema, ali i da ću poziv prijaviti policiji", naveo je Grmoja.

Očito je, kaže, 'mostovac' Bulj jutros "pogodio u pravu metu" kada je prozvao buduću ministricu vanjskih poslova i "bivšu savjetnicu premijera Srbije Dačića, malog Slobe", čiji muž, kaže, očito ima interesa u tom štetnom projektu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Grmoja očekuje da Ivana Poparića Kanu policija privede na bar pet dana, "kao i one koji su vrijeđali državnu tajnicu Janicu Kostelić", a iako Bulj kaže da mu to ne treba, očekuje i da će dobiti zaštitu.

"Kolega Bulj, samo nastavite, vi ste jedina nada i zastupnik koji bez straha iznosi i razotkriva interesne lobije povezane s Vladom i novom ministricom koja će biti predložena u Saboru", poručio je Grmoja kolegi Bulju.

Bulj: Projekt muža buduće ministrice uključuje i štetnu termoelektranu

 Bulj je jutros stanku iskoristio kako bi sa saborske govornice upozorio na projekt Vis Viva koji šteti cetinskom kraju, a kojega dovodi u vezu sa Zoranom Burićem, suprugom državne tajnice Marije Pejčinović Burić, koju je premijer Andrej Plenković predložio za nasljednicu Davora Ive Stiera na čelu Ministarstva vanjskih poslova.

"Projekt Vis Viva uključuje i štetnu plinsku, tj. termoelektranu na Perući na Cetini, koja je po svim stručnjacima neodrživa i ekološki neprihvatljiva. Taj privatni projekt, u kojeg je do sada uloženo preko 5 milijuna eura, u vlasništvu je tvrtki MCC-a Ekskluzivne Nekretnine i Vrdovo reverzibilne hidroelektrane, čiji je direktor suprug buduće ministrice vanjskih poslova Zoran Burić", rekao je Bulj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 157
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a