Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
519 komentara

Grmoja: Imamo indicije da su Petrova cijelo vrijeme pratili

Imamo indikacije da je Petrov bio praćen od strane PNUSKOK-a i smatramo da je nedopustivo da tako nešto koristi u svrhu političkog obračuna - kaže Grmoja

Screenshot N1
Foto: Screenshot N1
519 komentara

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja u gostovanju na televiziji N1 naglasio je da inzistiraju na resorima o kojima su govorili tijekom kampanje te da je upravljanje Ministarstvom unutrašnjih poslova, koje je Most zatražio, ključno za obračun s korupcijom:

- Iskustva s HDZ-om i SDP-om nisu najbolja. Ako gledamo kako su se ponašali i prema Mostu i PNUSKOK... Imamo indikacije da je Petrov bio cijelo vrijeme praćen i smatramo da je nedopustivo da se to koristi u svrhu političkog obračuna. SOA često podsjeća na tortu u kojoj imamo jedan crveni red, jedan plavi pa jedan crveni. Treba postojati jedan stručan i neovisan čovjek koji bi se trudio da u cjelokupni represivni aparat  dolaze stručni a ne odani ljudi - rekao je Grmoja. 

Govorio je i o sastanku Petrova i Karamarka te dogovoru da će obojica obnašati funkcije potpredsjednika vlade:

- Imamo dvojicu potpredsjednika Vlade, gospodina Karamarka i gospodina Petrova. Odluka o dvoje potpredsjednika bio je inicijalni dogovor kada smo pristali na njihov prijedlog da Tihomir Orešković bude mandatar. Naša želja je bila da bude nestranački čovjek, a onda da su mu kao politička potpora Karamarko i Petrov.

Na pitanje mogu li mirne duše izaći pred svoje birače Grmoja je odgovorio da se ni on ni Božo Petrov nisu ni u čemu ogriješili i objasnio:

- Imamo slučaj Milanovića koji govori o mostobranu kriminalne organizacije, a onda potpisuje za tripartitnu vladu jer se čuo s Karamarkom i znao je da on na to ne može pristati. To je bila igra živaca tko će ostati s Mostom. Da smo s HDZ-om ili SDP-om htjeli mogli smo im se odmah prikloniti, a ne se mrcvariti 45 dana. Odlučili smo se za suradnju sa stranom s kojom se osjećamo sigurnije. Nismo se prodali HDZ-u i nismo sklopili koaliciju u kojoj ćemo samo dizati ruke.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message