Obavijesti

News

Komentari 29

Grmoja: Očekujem da Todorić otvori svoju 'crnu bilježnicu'

Grmoja: Očekujem da Todorić otvori svoju  'crnu bilježnicu'
1

Na istražnom povjerenstvu za Agrokor imali smo šokantno priznanje bivšeg guvernera HNB-a Željka Rohatinskog da ga je Todorić, nagovarao na politički angažman, kazao je Grmoja

VIDEO

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja u petak je kazao kako od Ivice Todorića očekuje da po izručenju Hrvatskoj ostvari svoje prijetnje i otkrije kako je uspio ostvariti ovakav Agrokor, uz pomoć kojih ministara i guvernera HNB-a, odnosno otvori 'crnu bilježnicu' što bi, ustvrdio je, bio kraj ortačkog kapitalizma u Hrvatskoj.

"Na istražnom povjerenstvu za Agrokor imali smo šokantno priznanje bivšeg guvernera HNB-a Željka Rohatinskog da ga je Todorić, zajedno s Tomislavom Karamarkom i Zdravkom Marićem, nagovarao na politički angažman“, kazao je Grmoja na konferenciji za novinare. Ocijenio je kako to možda pokazuje da je Todorić imao utjecaj i na monetarnu politiku i uvozni lobi.

Holy o Todoriću: Moglo bi biti i ono, tresla se brda rodio se miš
Holy o Todoriću: Moglo bi biti i ono, tresla se brda rodio se miš

 Grmoja, ipak, smatra, da Todorić neće javno otkriti kako je i uz čiju pomoć stvorio Agrokor, jer bi time kompromitirao svoju poziciju.

Grmoja o anketi Crobarometra: Bacam Plenkoviću rukavicu u lice da raspiše izbore

Komentirao je i novo istraživanje Crobarometra po kojemu svim strankama, osim HDZ-u, pada rejting. "Mi znamo kamo idemo, što radimo i kako ljudi na to reagiraju. Ako su rejtinzi uistinu takvi, onda bacam Plenkoviću rukavicu u lice i izazivam ga da raspiše izbore. Plenković je novi Sanader kojem se tepa, ali koji će završiti isto kao i Sanader, barem u političkom smislu“, istaknuo je Grmoja.

 Ponovio je riječi svog stranačkog kolege Mire Bulja koje je 2007. godine na Sinjskoj alci uputio tadašnjem premijeru Ivi Sanaderu: "I tebi će doći kraj“.

Bio je osuđen za gospodarski kriminal: 'Politika mi pakira!'
Bio je osuđen za gospodarski kriminal: 'Politika mi pakira!'

 Grmoja kaže da ne zna što će najavljena sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost promijeniti vezano uz aferu SMS. "Vidim samo unutarstranačke borbe u HDZ-u, a najviše pate građani jer institucije ne rade. A što se sporog pravosuđa tiče, sustav kakav imamo sada je neodrživ i toj nepravdi jednom mora doći kraj“, zaključio je Grmoja.

Gašpar Šako: Gradske vlasti Petrinje neodgovorno i nestručno provode projekte

Članica Mosta iz Petrinje Luca Gašpar Šako ustvrdila je da petrinjska gradska uprava i gradonačelnik Darinko Dumbović neodgovorno i nestručno provode gradske projekte. Nabrojala je 17 problema u gradu koji se ne rješavaju ili se loše radi, pri čemu kao ključni problem navodi projekt aglomeracije koji je grad pretvorio u veliko gradilište.

"Ovaj projekt vrijedan skoro 450 milijuna kuna pokazuje nemar gradske uprave i izvođača radova, jer je već je trebao biti završen, ali nije. Pitamo se hoće li se uopće u rad pustiti taj vodovod i kanalizacija, ili će završiti kao primjerice projekt vodovoda Petrinja-Lekenik koji je navodno dobio protuzakonitu uporabnu dozvolu i još nije u funkciji“, zapitala se.

Agrokor časti: Evo u kakvom luksuzu su živjeli Todorići
Agrokor časti: Evo u kakvom luksuzu su živjeli Todorići

Problem je, ističe Gašpar Šako, i reciklažno dvorište koje je trebalo biti izgrađeno u poslovnoj zoni, a na kraju je 'ugurano' između dvije obiteljske kuće u slijepoj ulici. Bačen je, tvrdi, novac i na obnovu kupališta s kojeg su nestale dvije pametne klupe, problem su i skele na privatnim objektima po cijelom gradu koje građani plaćaju 200 tisuća kuna na godinu, a ničemu ne služe jer se ništa ne obnavlja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca