Obavijesti

News

Komentari 45

Grmoja opravdava Petrova i potpis kod javnog bilježnika

Grmoja opravdava Petrova i potpis kod javnog bilježnika
1

Tajnik Mosta Nikola Grmoja rekao je kako izjavu, koju je na prošlim izborima Most ovjerio kod javnog bilježnika, da neće koalirati s SDP-om ni HDZ-om, treba promatrati u tadašnjem kontekstu

VIDEO

Tajnik Mosta nezavisnih lista Nikola Grmoja rekao je u srijedu u Dubrovniku kako izjavu, koju je na prošlim izborima Most ovjerio kod javnog bilježnika, da neće koalirati s SDP-om ni HDZ-om, treba promatrati u tadašnjem kontekstu, kada se govorilo o samo dva kandidata za premijera, Tomislavu Karamarku i Zorana Milanovića, te je Most tom izjavom zapravo potpisao da nikome ne daje 'bjanko potporu'.

Nakon službenog početka kampanje u podne na četiri kraja Hrvatske, Mostovci su se javnosti obratili i u Dubrovniku, a tajnik stranke Nikola Grmoja istaknuo kako su izjavom kod javnog bilježnika pokazali da nikome ne daju 'preuzimanje svih uzda u državi'.

''Pokušalo nas se diskreditirati pričom o javnobilježničkoj izjavi, ali ako se ona dobro pročita i ako se vidi što se događalo u ovom razdoblju, vidjet će se da se to nije dogodilo. Izjavu treba promatrati u kontekstu stanja prije izbora, gdje se govorilo o dva kandidata za premijera, Milanovića i Karamarka. Nama su predviđali četiri mandata pa je bilo pitanje kome ćemo se prikloniti. Potpisali smo izjavu da nikome ne damo bjanko potporu, tj. da naše ruke neće omogućiti njima dvojici da preuzmu sve uzde u državi'', rekao je Grmoja te dodao kako je umjesto toga premijer postao nestranački čovjek koji ''nije bio na daljinski upravljač Karamarka''.

''Pokušao je raditi u interesu Hrvatske, a ne slušati stranačku oligarhiju. To nije njima odgovaralo i nakon samo šest mjeseci Vlada je srušena. Mostovi zastupnici pokazali su da su časni ljudi koji imaju svoj obraz. Nisu željeli sudjelovati u preslagivanju, već su htjeli štititi nacionalne interese te podignuti etičke standarde u politici. Zbog toga je na kraju došlo do pada Vlade, što je jedinstven slučaj u povijesti samostalne Hrvatske. Pokazali smo time da su promjene već započele, a ako nam građani daju još veće povjerenje, mi ćemo ga opravdati'', rekao je Grmoja.

Maro Kristić, koji je na listi Mosta za 10. izbornu jedinicu kao član liste Srđ je Grad na četvrtom mjestu, rekao je kako će nastaviti borbu za javni interes.

''Lijepo je biti među ljudima koji su se dokazali u borbi za javni interes. I dalje ćemo zagovarati borbu za lokalne probleme'', rekao je Kristić te istaknuo kako smatra da bi Hrvatska danas bila puno bogatija da je prije 25 godina postojala kandidacijska lista grupe birača Srđ je Grad ili Most.

Budućoj vladi možete ostavljati poruke - OVDJE
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet
HDZ I MOST, ŠESTA RUNDA

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet

Nakon gotovo šestosatnih pregovora o vladi izaslanstva HDZ-a i Mosta u srijedu su raspravili podijelu resora, Most je najavio da će u četvrtak donijeti konačnu odluku...

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru
MANDATAR VLADE

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru

Konzultacije s izabranim zastupnicima, odnosno predstavnicima stranaka i koalicija o tome kome će predsjednica Republike povjeriti mandat za sastavljanje Vlade trebali bi početi u 12 sati
Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka
USKORO NOVA VLADA

Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da kreće s konzultacijama o sastavljanju Vlade u utorak, čim od DIP-a dobije službene rezultate izbora