Obavijesti

News

Komentari 65

Grmoja pokazao prijavu iz '92.: Ovo je dokaz, Šeks je sve znao

Grmoja pokazao prijavu iz '92.: Ovo je dokaz, Šeks je sve znao
7

Šeks je 1992. znao za sve, znao je i '93. i '94. godine i 1996. godine, znao je za kronologiju, a nikada ni kao saborski zastupnik ni kao javni tužitelj to nije nikada spomenuo, kaže Grmoja

VIDEO

Nikola Grmoja (Most) predstavio je u srijedu na konferenciji za novinare nove dokumente koji pokazuju odgovornost Vladimira Šeksa.

Navodi da je 1992. godine podignuta kaznena prijava HNB-a zbog nenamjenskog trošenja novca u Agrokoru i kupnju kukuruza za 6 milijuna tadašnjih njemačkih maraka, koji se nije isporučio u cijelosti. U to vrijeme javni tužitelj, navodi Grmoja, bio je Vladimir Šeks. 

- Činjenica je da je HNB reagirao, ali ostale institucije, u prvom redu javno tužilaštvo nije reagiralo, a na čelu mu je bio Vladimir Šeks. Ovo pokazuje njegovu odgovornost, vladao je zakon šutnje za događanja oko Agrokora u vrijeme dok je u Hrvatskoj bjesnio rat i ovo se ne može nazvati drugačije nego ratno profiterstvo, u kojem su sudjelovale institucije države svojim prikrivanjem - rekao je Grmoja. 

Ustvrdio je ovo pokazuje spregu politike, vladajućih i Agrokora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Rohatinski nije imao hrabrosti reći punu istinu'

Grmoja je podsjetio i kako je u utorak na svom Facebooku objavio ugovor Agrokora i supruge Željka Rohatinskog za kupnju njezine propale tvrtke. Grmoja je podsjetio da je bivši guverner Rohatinski tvrdio da povjerenstvu da je tvrtka njegove supruge prodana za jednu kunu, a plaćena 3,85 milijuna kuna što ističe da bivši guverner nije imao hrabrosti reći punu istinu pred istražnim povjerenstvom. Naveo je da je ugovor autentičan jer ga je dostavio Agrokor, jedino ako "Ramljak nije tamo nešto muljao". Naveo je da postoje sankcije za one koji pred povjerenstvom ne govore istinu i smatra da se može ići s kaznenom odgovornošću za lažno svjedočenje. 

- Ja sam spreman podnijeti kaznenu prijavu protiv Rohatinskog za lažno svjedočenje - kazao je Nikola Grmoja. 

Ustvrdio je kako je dokumentacija koju je pokazao javnosti dokaz da povjerenstvo treba nastaviti s radom. 

- One koji žele ugasiti povjerenstvo pitam zar ne bi bilo potrebno zagrebati i pronaći još ovakvih primjera. Izgleda da je strah veliki i zato se tako panično ovo povjerenstvo želi ugasiti - rekao je Mostovac. 

'Most će tražiti odluku Sabora o gašenju Povjerenstva'

Prema Grmojinim informacija vladajući članovi povjerenstva neće doći na sjednicu zakazanu za 10 sati. S obzirom na stav vladajućih da je pravomoćnim rješenjem o istrazi povjerenstvo automatizmom prestalo s radom, smatra da se neće ni pojaviti na sjednici.

Najavio je da će Most tražiti odluku Sabora o gašenju povjerenstva. Kaže da će oporbeni članovi povjerenstva pokušati saslušati svjedoke, ako se pojave, iako prema poslovniku povjerenstvo ne može raditi bez kvoruma. 

- Tijekom dosadašnjih ispitivanja ja sam najmanje deset puta izašao i nije bilo kvoruma i nastavilo se ispitivanje te nitko to nije doveo u pitanje - zaključio je Grmoja. 
 

NIKOLA GRMOJA IMA NOVE DOKUMENTE KAZNENA PRIJAVA NARODNE BANKE HRVATSKE ZBOG KREDITA AGROKORU PODIGNUTA DOK JE ŠEKS BIO JAVNI TUŽITELJ (DRŽAVNI ODVJETNIK)

Posted by MOST nezavisnih lista on 22. studenoga 2017
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)