Obavijesti

News

Komentari 1

Grom zapalio drvo na Korčuli, u Splitu 120 intervencija

Grom zapalio drvo na Korčuli, u Splitu 120 intervencija
1

Intervenirali smo na desetak mjesta, iako realno bilo je više panike među građanima nego što nego što je bila stvarna situacija, rekli su u JVP-u Split

VIDEO

Javna vatrogasna postrojba (JVP) Splita u nedjelju je primila više od 120 poziva građana zbog poplave objekata i bujice na gradskim prometnicama, koje je izazvala jaka kiša.

Kiša je u Splitu i njegovoj široj okolici počela padati još u subotu navečer te nastavila i u nedjelju prijepodne. U Splitu je palo oko 70 litara kiše po četvornom metru, te je neko vrijeme bilo potopljeno nekoliko glavnih gradskih prometnica, pa su vozila gotovo 'plovila'. Više centimetara vode na prometnicama zabilježeno je u gradskim  kotarevima Mertojak, Sućidar, Spinut, Ulica Domovinskog rata, Sedam Kaštela, Plokite, Poljička, Firule, te u podrumima Dioklecijanove palače.

Jaka kiša napravila "fontanu" u Dioklecijanovim podrumima
Jaka kiša napravila "fontanu" u Dioklecijanovim podrumima

"Intervenirali smo na desetak mjesta, iako realno bilo je više panike među građanima nego što nego što je bila stvarna situacija. Najviše poziva smo imali zbog začepljenih prometnica, dvorišta, okućnica i šahtova, koji se slabo ili nikako održavaju. Imali smo i dvije intervencije na krovu stambene zgrade na kojoj se začepio odvod. Ukupno smo do 13 sati imali 120 poziva, te smo odradili šest intervencija u Klisu, Žrnovnici, Omišu gdje je bila potopljena stara gradska jezgra, a ostalo u Splitu", kazao je za Hinu dežurni dispečer u Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP) grada Splita.

Za posao odčepljivanja i ispumpavanja vode danas su stalno bile angažirane tri vatrogasne ekipe s tri vozila i šest vatrogasaca.

U popodnevnim satima olujni oblak razvio se u kanalu između Korčule i Pelješca, a jedna je munja udarila u stablo u korčulankom mjestu Kneže, nedaleko od Korčule, piše Dalmacija danas. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca