Obavijesti

News

Komentari 72

GROZD: 'Djeci se previše priča o spolnim organima i zaštiti'

GROZD: 'Djeci se previše priča o spolnim organima i zaštiti'
1

"Konačna bitka između Gospodina i vladavine Sotone će se voditi oko braka i obitelji", stoji u dramatičnom pismu udruge GROZD svojim istomišljenicima

VIDEO

"Konačna bitka između Gospodina i vladavine Sotone će se voditi oko braka i obitelji", stoji u pismu udruge GROZD u kojem pozivaju svoje istomišljenike da se javljaju u javnu raspravu o obrazovnoj reformi koja traje do 15. studenog.

Ta konzervativna udruga tako inzistira da se predmeti koji imaju istaknutu "odgojnu i svjetonazorsku dimenziju" primjerice u spolnom odgoju u temi Zdravlje i aktivizmu nevladinih udruga u Građanskom odgoju, proglase izbornim predmetom. To bi značilo da  roditelji trebaju dati suglasnost za svoje dijete da se sluša i uči o tom dijelu. 

"U prijedlogu su zanemarene nacionalne vrijednosti domoljublja i hrvatski nacionalni identitet, te općeljudske vrijednosti kao što su etičnost, moralnost i vrijednosti braka i obitelji. Prijedlog više stremi nekom nedefiniranom interkulturalnom, kozmopolitskom i moralno relativističkom duhu", stoji u zamjerkama GROZD-a. 

Međupredmetne teme Zdravlja također su na meti GROZD-a, a glavna primjedba je da se trudnoća uvijek spominje kao "neželjena". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
"Time se pridjev 'neželjeno' veže i implicira uz novi život i podsvjesno kod mladih stvara negativnu sliku o djetetu", stoji u zamjerkama GROZD-a.  
 
GROZD-u je neprihvatljivo da se previše priča o reproduktivnim organima, kontracepcijskoj zaštiti i cjepivima te misle da iza svega stoji farmaceutski lobi. 

"Ponekad se čini da se ne radi o ljudima, već npr. o kunićima", stoji u zamjerkama GROZD-a u kojem se dodaje da je "odgovorno spolno ponašanje" suženo samo na uporabu "zaštite", a da se zanemaruje "prijateljstvo".  

"Mladima se nameću nedefinirani pojmovi poput 'pouzdane zaštite' ili 'zaštićenog odnosa'", dodaju konzervativci kojima smeta da se ne govori "o suvremenim spoznajama o početku života i o razvoju djeteta od začeća nadalje".

Također, protive se tome da djeca u trećem razredu Osnovne škole slučaju o "pravu na izbor" i "podržavanju različitosti". 

"Od 3. razreda OŠ nadalje predviđene su teme seksualnog nasilja i prihvatljivih i neprihvatljivih dodira, za koje se zna da imaju svoje korijene u seksološko-pedofilskim krugovima temeljenim na zloglasnim istraživanjima Kinseyeva instituta", piše GROZD.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina