Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

GSS je na Velebitu spasio alpinisticu (21) iz Austrije

Penjući 350 metara visoki "Mosoraški smjer" u stijeni Anića kuka, alpinistica Doris Frolich je pala i teško ozlijedila nogu. Spašena je helikopterom

GSS
Foto: GSS
0 komentara

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja na Velebitu su oko 13 sati spasili alpinisticu Doris Frolich (1987)., koja je penjući "Mosoraški smjer" u 350 metara visokoj stijeni Anića kuka, pala i teško ozlijedila nogu. Ona se još od jučer u navezi sa kolegicom iz Austrije nalazila u stijeni, te su jutros oko 11 sati posredovanjem Centra 112 zatražili pomoć.
U blizini su se nalazili pripadnici HGSS-a iz Karlovca, koji su provodili svoju stjensku vježbu spašavanja, te su joj ubrzo stigli u pomoć. Liječnica HGSS Maja Grba procijenila je kako ozljeda zahtijeva helikopterski transport te je zatražena pomoć letačke ekipe HGSS-a iz Splita. Ozlijeđena austrijska alpinistica je prebačena do Starigrada Paklenice. Ondje su je prihvatili pripadnici HGSS Zadar, a nakon toga i ekipa Hitne pomoći.
- Akcija je bila primjer brze i učinkovite akcije spašavanja u kojoj je sudjelovalo više stanica Hrvatske gorske službe spašavanja, koje su djelovale kao savršeno usklađeni, jedinstveni tim - rekao je pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić nakon akcije koja je završena oko 13 sati.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message