Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Haag: Sukobili su se oko Galbraithovog svjedočenja

Tužiteljstvo je htjelo dodatnim ispitivanjem dovesti u pitanje Galbraithovu tvrdnju da cilj Oluje nije bio etničko čišćenje. Obrana se žestoko suprostavila

Patrik Macek
Foto: Patrik Macek
0 komentara

Haško tužiteljstvo i obrana generala Ante Gotovine žestoko su se u četvrtak u Haagu sukobili oko svjedočenja Petera Galbraitha, bivšeg američkog veleposlanika u Hrvatskoj. Tužiteljstvo je htjelo dodatnim ispitivanjem dovesti u pitanje Galbraithovu tvrdnju da cilj Oluje nije bio etničko čišćenje. Gotovinin branitelj Greg Kehoe burno je prosvjedovao. Kazao je kako se tužitelju nije svidio prijašnji odgovor svjedoka i to želi promijeniti. Dodao je i da se radi o pitanju koje su već postavili i dobili odgovor.
- Smatram to pitanje zaključenim - presudio je predsjedavajući sudskog vijeća Alphons Orie u korist obrane. Galbraith je svjedočio kako je Knin bio kratko granatiran te nije bilo velikih razaranja, a sam napad izveden je u okviru zauzimanja grada i razlikovao se od razaranja Vukovara, Sarajeva ili Dubrovnika. Dodao je i kako svako granatiranje nije povreda međunarodnog humanitarnog prava. Tužiteljstvo se drži teze da su optuženi generali odgovorni za progon stanovništva iz Hrvatske.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message