Obavijesti

News

Komentari 22

HAC tvrdi da se ralica nije polukružno okretala na A1

HAC tvrdi da se ralica nije polukružno okretala na A1
14

Prema informacijama iz HAC-a, vozač Seata se zabio u zadnji kraj ralice na dijelu gdje je brzina bila ograničena na 80 km/h zbog mokrog kolnika

VIDEO

Trener zadarskog plivačkog kluba 'Jadera', Marijan Č. (34) i tri 12-godišnja člana kluba teško su ozlijeđeni u prometnoj nesreći na autocesti nedaleko od Dugopolja. Stradali su u nedjelju navečer na povratku iz Dubrovnika gdje su sudjelovali na kadetskom prvenstvu Dalmacije. Seatom su udarili u HAC-ovu ralicu koja se polukružno okrenula i kroz službeni prolaz ušla u njihov prometni trak. Automobil sa plivačima zabio se u stražnji dio ralice i gotovo potpuno smrskao. Ozlijeđene su iz auta izvukli vatrogasci. U Seatu su se vozili blizanci od kojih je jedan teško ozlijeđen i u KBC-u Split je spojen na respirator. Njegov brat ima višestruke ozlijede no stanje mu je stabilno. Njihov kolega T.R. pretrpio je traumatski šok uz razdor jetre, nagnječenje pluća i prijelom četiri kralješka. Trener Marijan ima prijelom podlaktice, skočnog zgloba, koljena i ključne kosti te ranu na glavi. Dan poslije nesreće nije bio raspoložen za razgovor. Policija je očevidom utvrdila da se vozač ralice Oli R. (39) polukružno okretao bez provjeravanja ugrožava li ostale sudionike u prometu. HAC međutim ističe kako se ralica kretala zaustavnim trakom kada je na nju naletio Seat. Do sudara, tvrde, nije došlo za vrijeme polukružnog manevra. Ralica je, kažu, na cesti posipala sol, a polukružno se okrenula na mjestu predviđenom za to. Nadzorne kamere nisu zabilježile samu nesreću, jer je, kažu u HAC-u, rotirajuća kamera u tom trenutku bila okrenuta na drugu stranu. No, kamere su snimile Marijana na prethodnim dionicama kako vozi znatno brže od dopuštenih 80 kilometara na sat. Prema neslužbenim informacijama, od ulaska na čvorištu Ravča do mjesta nesreće, vozio je prosječnom brzinom od 130 kilometara na sat. HAC nije zadovoljan što na mjesto nesreće nije izišao istražni sudac, pa će zatražiti nezavisno vještačenje prometnog vještaka. Roditelji blizanaca nisu bilo dostupni za komentar nesreće.
- Mnogo nam je lakše sad kada znamo da je naš sin van životne opasnosti - kazao nam je Ivica, otac ozlijeđenog T.R.-a. Dodaje kako je dječak bio pri svijesti cijelo vrijeme i stalno se raspituje za prijatelje i trenera. U posjet ozlijeđenima je u ponedjeljak došao i Vitomir Burčul, predsjednik PK Jadera.
- Svi smo šokirani, ipak su u pitanju djeca. Laknulo mi je kad sam čuo da neće biti kobnih posljedica - kazao je Burčul. U bolnici smo zatekli i Antu Džaju prijatelja i vjenčanog kuma Marijana Č. Zadarski plivači na prvenstvo su trebali, kao i inače, otići kombijem. Uslijedili su otkazi zbog bolesti i tim je spao na tri člana, pa je Marijanu dao svoje vozilo.
- Marijan me nazvao kad su krenuli iz Dubrovnika i rekao da u Zadar stižu oko 22.30. Tri sata poslije čuo sam za nesreću - kaže Džaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"