Obavijesti

News

Komentari 272

Ministri Zmajlović, Lorencin i Hajdaš Dončić završili u moru

Ministri Zmajlović, Lorencin i Hajdaš Dončić završili u moru
6

Brod se uslijed jake bure prevrnuo i cijela je posada završila u moru. Spasioci su ih ubrzo izvukli gumenim čamcima. Nema informacija da je itko od njih ozlijeđen

VIDEO

Na regati tradicijskih, drvenih brodica 'Latinsko idro' koja se u nedjelju 18. put održala u Murteru na istoimenom otoku, pobjedu je odnio Krsto Matulić iz Pašmana s gajetom Mala Matulica, no zvijezde regate ipak su bila trojica hrvatskih ministara Hajdaš-Dončić, Mihael Zmajlović i Darko Lorencin, ne zbog jedrenja, nego zato što su doživjeli brodolom na leutu Jaruh. 

Srećom, sve je prošlo bez posljedica po njihove živote i zdravlje i bez posljedica za hrvatski promet,okoliš i turizam. U moru su bili svega nekoliko minuta. 

Izvadili su ih i ukrcali na gumenjake koji su išli u pratnji regate, te ih prebacili na obalu, gdje su se brzo utoplili. Zatekli smo ih dobro raspoložene u konobi Boba u Murteru.

- Spektakularan finale, definitivno, ali uz jednu dobru domaću rakijicu na kraju je sve završilo. Naš leut je hvatao gajetu, malo smo prebrzo ušli u okret i to je to. Potopili smo se, ali što, je tu je. Svi smo živi, zdravi i čili. Život ide dalje - rekao je Siniša Hajdaš-Dončić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vi ste nasjeli na naš marketinški trik. Samo smo htjeli malo pažnje - rekao je također dobro raspoloženi ministar turizma Darko Lorencin.

- Bilo je sve pod kontrolom. Bili smo upozoreni od strane skipera da idemo u jedan opasniji manevar. Čudi me samo kako ste nasjeli na ovaj marketinški trik. Htjeli smo na sebe privući malo pozornosti i ništa više - smije se Lorencin.

Kaže kako je more na Murteru jako toplo i da mu se nije dalo izlaziti na buru.

- Bilo je fenomenalno. Stradali su sam telefoni, nitko nas ne može nazvati, tako da sad nakon dugo vremena imamo mirno pravo nedjeljno popodne, - rekao je Lorencin.

Ministri Mihael Zmajlović i Siniša Hajdaš Dončić, bez Lorencina, bili su i na prošlogodišnjoj regati Latinsk idro, također u leuti Jaruh s kapetanom Grgom Jeratom. Prošle godine Jaruh s dvojicom ministara stigao je prvi u kategoriji leuta, a šesti u ukupnom poretku. Zbog želje kapetana Jerata da izbije na čelo ukupnog poretka ove godine umalo je Vladu Republike Hrvatske ostavila bez pola ministara. 

No, nije samo brod s ministrima nastradao. Zbog loše vremenske prognoze od 80 prijavljenih posada na startu ih se našla samo 51, a zbog snažne bure znatan broj njih nije uspio završiti utrku. Nekima su se pokidala jedra, nekom je pukao jarbol, nekome lantina... Išak, Jaruh s ministrima prošao je najgore.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 272
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a