News

Komentari 0

Hakirali dilere: Velika akcija u sedam europskih zemalja, samo u Belgiji uhitili su oko 30 ljudi

Hakirali dilere: Velika akcija u sedam europskih zemalja, samo u Belgiji uhitili su oko 30 ljudi

Kako se navodi, do ove akcije došlo je nakon što su probili zaključani sustav koji su dileri koristili godinama. Sve je krenulo prije više mjeseci, ad su probili poruke koje su dovele do zapljene kokaina u Njemačkoj

Policije u sedam zemalja pretresle su između 100 i 200 kuća u utorak ujutro u velikoj akciji protiv narko kartela. Samo u Belgiji privedeno je oko 30 ljudi, prenosi De Standaard, gdje su obavili i 49 pretresa kuća.

Kako se navodi, do ove akcije došlo je nakon što su probili zaključani komunikacijski sustav (Sky ECC) koji su dileri koristili godinama. 

Najviše pretresa bilo je na području Bruxellesa, a kako se prenosi, dio mreže je bio u Njemačkoj, Nizozemskoj, Italiji... Uhićeni bi u sljedeća dva dana trebali doći pred istražne suce.

U gigantskoj akciji bili su uključeni Europol i Interpol, a u Bruxellesu je nekoliko istražnih sudaca bilo na čekanju kako bi mogli na vrijeme ispisati sve naloge. Začetak cijele akcije bio je prije više mjeseci, kad su dešifrirali neke od poruka, što je policiju dovelo i do velike pošiljke kokaina u Njemačkoj. Tu je počeo i pad cijele mreže koja je radila u nekoliko zemalja, a cijelom akcijom koordinirao je Europol. 

U sličnoj akciji, u listopadu je lani pala još jedna mreža kad su obavili 114 pretresa dilera, većinom albanskog podrijetla. Tad su uhitili 60 ljudi, a mnogi su i dalje u pritvoru.

Najčitaniji članci