Obavijesti

News

Komentari 7

Hamasova raketa pogodila školu; Izrael odbio primirje

Hamasova raketa pogodila školu; Izrael odbio primirje
3

Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova je kazao kako Izrael neće prekinuti paljbu, jer nitko ne može jamčiti da će isto učiniti Hamas

VIDEO

Hamas je u srijedu raketama zasuo izraelski grad Beershebu a izraelska je vlada francuski prijedlog o 48-satnom primirju kako bi se u Pojas Gaze dostavila humanitarna pomoć nazvala nerealnim.
 - Francuski prijedlog ne sadrži nikakva jamstva da će Hamas obustaviti raketiranje i krijumčarenje - kazao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Yigal Palmor. Dodao je kako nije realno od Izraela očekivati da jednostrano prekine paljbu kad nema mehanizma koji bi jamčio prestanak raketiranja i terora od strane Hamasa. Općinske vlasti u Beershebi u Negevu, nakon što su u utorak navečer na taj grad pale prve granate, zabranile nastavu. Jedna je granata pogodila upravo školu ali je bila prazna.

HAMAS SPREMAN NA PRIMIRJE
S druge strane Hamas je izjavio u srijedu da zasad nije dobio nikakav prijedlog o primirju s Izraelom u Gazi, rekavši da je spreman proučiti svaki prijedlog koji bi mogao zaustaviti izraelsku "agresiju" i prekinuti izraelsku blokadu.
- Ako dobijemo takav prijedlog proučit ćemo ga, jer podupiremo svaku inicijativu koja će zaustaviti agresiju i potpuno ukinuti blokadu - rekao je visoki dužnosnik islamističkog pokreta Ayman Taha. Ministri vanjskih poslova Europske unije koji su se u utorak navečer sastali u Parizu pozvali su na "trajno primirje" u Gazi koje će omogućiti "trenutačni pristup humanitarnim organizacijama" i ponovno otvaranje kontrolnih točaka u pojasu Gaze prema Egiptu i Izraelu. U zajedničkoj izjavi ministri su istaknuli da "Hamasovo raketiranje Izraela mora bezuvjetno prestati i da se izraelska vojna akcija mora zaustaviti".


SUKOBI S POLICIJOM U KAIRU
Tisuće prosvjednika, izvikujući slogane potpore Hamasu i Palestincima u Gazi, sukobile su se u srijedu s interventnom policijom u Kairu. Oporbeno Muslimansko bratstvo tvrdi da je uhićeno nekoliko stotina njegovih pristaša.
- Odveli su njih između 500 i 600. Uhićeni su kada su stigli na prosvjed - rekao je parlamentarni zastupnik te Mohamed El-Beltagui. Snage sigurnosti objavile su da su uhitile između 37 i 50 prosvjednika. Egipatska policija tukla je prosvjednike nakon što se dio njih, većinom islamista, uspio probiti kroz policijski kordon i priključiti ostalima. Brojni prosvjednici u rukama su držali Kuran i govorili: "Svi smo mi Hamas" i "Idemo u Gazu". Drugi su tražili otvaranje graničnog prijelaza Rafah i izgovarali parole protiv egipatskog predsjednika Hosnia Mubaraka: "Za koliko si dolara prodao Gazu?" ili "Mubarak, jesi li s nama ili protiv nas?". Mubarak je izložen velikom pritisku zbog toga što je pomagao Izraelu u blokadi Gaze.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina