News

Komentari 15

Hamburger su mu namočili u mlijeko, zagrizao ga je i umro

Hamburger su mu namočili u mlijeko, zagrizao ga je i umro

Owen Carey je u Byron, britanski lanac brze prehrane, došao proslaviti svoj 18. rođendan. Iako je osoblju rekao da je alergičan na mliječne proizvode, oni su ga uvjerili da je sve u redu. Umro je sat vremena kasnije

Mladi Britanac je tragično preminuo 2017. godine, a uzrok njegove smrti mrtvozornik je objavio tek sad, piše CNN.

Istragom je pak već ranije utvrđeno da je Owen Carey osoblje londonskog restorana pitao za savjet tj. upozorio ih da je alergičan na mliječne proizvode prije nego što je naručio pileći burger u kojem je bilo mlaćenice, mlijeka koje ostaje nakon mlaćenja odnosno izrade maslaca i najsličnija je okusom jogurtu, a manje gusta od vrhnja.

POGLEDAJTE VIDEO

Owen je s društvom pojeo burger, a sat se vremena kasnije srušio i umro. 

- Pokojni je osoblje obavijestio o svojim alergijama. Jelovnik je također bio uvjerljiv te se u njemu nisu spominjale marinade ili potencijalni alergeni. Pokojni nije obaviješten da se u njegovoj narudžbi nalaze i alergeni. U njegovoj se hrani nalazio alergen (mlaćenica) koji je uzrokovao tešku anafilaktičku reakciju i smrt - izjavio je pred sudom mrtvozornik Briony Ballard

Pred sudom se javnosti u petak obratila i obitelj Carey.

Kažu da se pozivaju vlasti da promijene zakone koji se tiču navođenja alergena na menijima. 

- Više jednostavno nije dovoljno da se oko takvih stvari oslanjamo na verbalnu komunikaciju u često bučnim prostorima u kojima se često izmjenjuje posluga, a gosti su mahom mladi, stoji u priopćenju obitelji preminulog mladića. 

Byron je inače jedan od najpopularnijih lanaca brze prehrane u Britaniji. Samo u Londonu ima čak 35 restorana. 

Oko svega se oglasio i Simon Wilkinson, direktor Byrona, koji je obitelji izrazio sućut. 

- Tužni smo da naši visoki standardi nisu primijenjeni tijekom Owenovog dolaska u restoran. Vjerujemo da Byron uvijek radi najbolje moguće, no znamo da to neće biti utješno za Owenovu obitelj, rekao je. 

 

Najčitaniji članci