Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Haris Silajdžić: Zastava RH na Kleku je atak na BiH

Silajdžić je oštro osudio postavljanje hrvatske zastave na Kleku od strane Tončija Tadića kazavši da se tu radi o povredi suvereniteta BiH

24sata
Foto: 24sata
7 komentara

Član Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić oštro je osudio postavljanje hrvatskih zastava na vrhu pouotoka Kleka i dva Školja koje su u nedjelju postavili bivši HSP-ovac i sadašnji nezavisni kandidat u desetoj izbornoj jedinici za Sabor RH Tonči Tadić zajedno s kandidatima s liste Veljkom Matijevićem, Nikom Miljasom i Martinom Hausovićem.
- Zabrinjavajuće je da ova stranka vjeruje da može dobiti glasove povredom suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH - stoji u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića, javlja Pincom.info. Silajdžić je dodao da je to područje nesumnjivo u sastavu BiH  te da će "biti zaštićen od svih ataka", kao i to da bi se Hrvatska vlada trebala ograditi od ove provokacije.
Tadić je prigodom postavljanja zastave kazao da "Hrvatska ima pravno i povijesno utemeljene argumente da su Ponta Kleka, te Veliki i Mali Školj unutar Hrvatske".
- Oni su hrvatski teritorij još od Dubrovačke Republike, skoro 700 godina - rekao je tom prigodom Tadić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message