Obavijesti

News

Komentari 721

Vladu odgodili, premijer izjurio iz zgrade, a ministri zbunjeni

Vladu odgodili, premijer izjurio iz zgrade, a ministri zbunjeni
1

Pola sata uoči sjednice koja je bila zakazana za 14 sati, iz Vlade je stiglo priopćenje da je sjednica ipak odgođena zbog iznenadnih obveza premijera

VIDEO

Pola sata uoči sjednice koja je bila zakazana za 14 sati, iz Vlade je stiglo priopćenje da je sjednica ipak odgođena zbog iznenadnih obveza premijera.

- Sjednica Vlade otkazana je zbog izvanrednih obveza premijera. Održana je telefonska sjednica koja je pri kraju, a nema nikakvih poslovničkih prepreka da se odgodi sjednica pola sata prije, to nije neuobičajeno i već se događalo - rekli su u Vladi.

Premijer Tihomir Orešković je nešto iz 13 sati doslovno izjurio iz zgrade Vlade.

O neočekivanoj izmjeni očito nisu na vrijeme izviješteni ministri koji su počeli pristizati u Vladu. Iznenađeni su što je sjednica odgođena.

Ministar turizma Anton Kliman novinarima je rekao da ne zna što se događa, a Ante Šprlje nije želio davati izjave.

Mostovac Miroslav Šimić rekao je da ne zna zašto je odgođena sjednica Vlade.

"Pretpostavljam da se ne radi o dramatičnom razlogu zbog kojeg je odgođena sjednica Vlade", kazao je Mostovac Šimić i dodao da su za odgodu saznali na putu do presice.

Pokretanje videa...

00:17

 

Telefonska sjednica

U popodnevnim satima održat će se telefonska sjednica Vlade o kojoj će Vlada izvijestiti priopćenjem.  

Podsjetimo, Vlada premijera Oreškovića ozbiljno je uzdrmana zbog afere Konzultantica, zbog koje dva potpredsjednika Tomislav Karamarko i Božo Petrov danima ne razgovaraju.

U srijedu je premijer 'na kavi pokušao smiriti tenzije', kako je najavio, a nakon sastanka objavili su priopćenje u kojemu stoji: "Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković, prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko i potpredsjednik Vlade Božo Petrov složili su se da izvršna vlast neometano nastavi svoj rad, da svi ministri, njihovi zamjenici i pomoćnici neovisno o stranačkoj pripadnosti odgovorno surađuju na svim započetim projektima. Vladin tim na svakodnevnoj bazi nastavlja surađivati korektno i punom radnom energijom.

Dnevni red

Podsjetimo, Vlada je danas na sjednici, prema prethodno objavljenom dnevnom redu, trebala odbiti navode iz interpelacije oporbenih stranaka HNS-a, SDP-a i Hrvatskih laburista, o odgovornosti ministra kulture Zlatka Hasanbegovića za narušavanje ugleda države, ugrožavanje slobode izražavanja i onemogućavanje razvitka demokratskog medijskog prostora, uz ocjenu kako su navodi iz interpelacije neosnovani.

Vlada je sa sjednice Saboru trebala predložiti i da ne prihvati prijedlog izmjena Zakona o tržištu toplinske energije, koje je predložio klub zastupnika Hrvatskih laburista - Stranke rada. Izmjene Zakona o tržištu toplinske energije provesti će se nakon analize učinaka koje Ministarstvo gospodarstva provodi u okviru radne skupine.

Na dnevnom redu bilo je i odobrenje zaduženja Jadroplova kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak, uz državno jamstvo. Riječ je o kreditu vrijednom nešto više od 6 milijuna američkih dolara, u kunskoj protuvrijednosti, a država će jamčiti za 80 posto tog iznosa, odnosno nešto više od 4,8 milijuna dolara. Sredstva bi se koristila za financijsku sanaciju Jadroplova.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 721
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21