Obavijesti

News

Komentari 137

Hasanbegović prihvatio Crvenu armiju potpisanu ćirilicom...

Hasanbegović prihvatio Crvenu armiju potpisanu ćirilicom...
1

Nova ljevica optužuje Hasanbegovića da prihvaćanjem inicijative za imena ulica nepostojećih antifašista koristi komunističke metode, a on odgovara da nije njegov posao provjeravati je li inicijativa lažna ili ne

VIDEO

U utorak će na sjednici zagrebačkog Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova opet biti burno. Osim što će se raspravljati treba li Zagreb imati ulicu Ive Lole Ribara i Ulicu 8. svibnja što predlaže Naprijed Hrvatska, predsjednik odbora Zlatko Hasanbegović je uvrstio na dnevni red i inicijativu nepostojeće udruge. 

Nepostojeća Antifašistička inicijativa Hrvatske je predložila imenovanje Ulice Crvene Armije i Ulice Aleksandra Rankovića. Nova ljevica koja ima u odboru predstavnicu Radu Borić, to smatra Hasanbegovićevom namjernom provokacijom. Oni u svom priopćenju navode da na samom prijedlogu nema adrese niti OIB-a predlagatelja, kao niti adrese ili OIB-a potpisnika, navodnog Rade Matića, potpisanoga ćirilicom. Kažu i da su uvidom u registar udruga i registar neprofitnih organizacija utvrdili e da takva udruga ne postoji niti je postojala u navedenim registrima, a pretragom interneta ne nalazi se niti jedan spomen o ovoj inicijativi.

- To zahtjev čini nepotpunim, neadekvatnim za upućivanje u proceduru, ali i tendencioznim. Predlagatelj je kao jedan od razloga za dodjeljivanje ulice Aleksandru Rankoviću naveo Rankovićevu borbu protiv antifašizma! Je li riječ o omaški ili manipulaciji? Postavlja se pitanje iz kojeg je razloga Hasanbegović baš ovaj prijedlog, usprkos njegovoj formalnoj nepotpunosti i nevjerodostojnosti, stavio na dnevni red? Budući da je istoga dana na dnevnom redu prijedlog vraćanja imena Ulice I.L. Ribara i Ulice 8. svibnja možemo pretpostaviti da je stavljanje na dnevni red prijedlog ove fantomske inicijative zlonamjerna provokacija. Hasanbegoviću, kao novom kazališnom komesaru, očito trebaju svjetla pozornice. Čak i jednoga skupštinskog odbora - stoji u priopćenju

Rada Borić navodi da je više puta upozorila Hasanbegovića da inicijativa toga imena ne postoji i da je prijedlog neuvjerljiva konstrukcija i da ga Odbor ne bi trebao uzeti u razmatranje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- No, u nedostatku znanja, informacija i interesa o temama od dnevnog značaja za živote naših građana, Hasanbegović iz mračnih arhiva prošlosti, kada zatreba, izvlači i Rankovića i upravo u rankovićevskoj maniri, podmeće tu inicijativu ukupnoj javnosti. Sve je vidljivije da su upravo Hasanbegović i njegovi podržavatelji koji se u javnosti prikazuju kao borci protiv relikata komunističkog režima, u tom procesu u potpunosti preuzeli najgore prakse i taktike svojih zakletih neprijatelja, oživjeli ih i tako sami sebi dali razlog za postojanje. Kao u priči o Stockholmskom sindromu, Hasanbegović inspiraciju nalazi u svom neprijatelju što ne treba čuditi jer u svakom režimu i u svakom vremenu totalitarizam ima iste taktike bez obzira na imena kojima se predstavlja - poručuju iz Nove ljevice.

Zlatko Hasanbegović je odbacio optužbu da on stoji iza nepostojeće udruge samo kako bi provocirao javnost. Kada smo ga nazvali, začudio se da Antifašistička inicijativa Hrvatske ne postoji.

- Stigao je prijedlog i ja sam ga uvrstio. Ranije me je upravo Radić prozivala da selektivno uvrštavam točke, pa sam sad stavio na dnevni red  sve prijedloge  uključujući i taj. Ja ne mogu ocjenjivati i provjeravati što je vjerodostojno. I sigurno nisam komesar i baš zato sam sve uvrstio na dnevni red – kaže Hasanbegović.

Objasnio je i da uopće nema kriterija kada se neki prijedlozi uvrštavaju, a kada ne, te da trenutačno postoje stotine zahtjeva i trebali bi raditi svaki dan da ih sve razmotre.  A onda za kraj, Hasanbegović ipak nije izdržao udariti po lijevima.

- Na kraju, zašto ne bi raspravljali o ulici Aleksandra Rankovića kad imamo ulice Lole Ribara ili Josipa Broza Tita. I Ranković ima svojih zasluga – kaže Hasanbegović cinično.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 137
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1