Obavijesti

News

Komentari 247

'Hasanbegović se mora jasno ograditi od ustaša i zala NDH'

'Hasanbegović se mora jasno ograditi od ustaša i zala NDH'
1

Prvi Mostov uvjet: Hasanbegović se mora obratiti hrvatskoj javnosti, ograditi od NDH i reći da je uvjereni antifašist. To može biti temelj da se gradi povjerenje prema ministru, kaže Podolnjak...

VIDEO

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Robert Podolnjak (Most) rekao je kako Most od ministra kulture Zlatka Hasanbegovića očekuje da jasno kaže da je uvjereni antifašist i da se jasno ogradi od ustaškog režima i svih zala iz tog razdoblja Nezavisne države Hrvatske (NDH). 

- To je nužan, prvi, bezuvjetni uvjet za ministra da se na taj način jasno obrati hrvatskoj javnosti - rekao je Podolnjak u emisiji Otvoreno Hrvatske televizije. 

Podsjetio je da je predsjednik Vlade Tihomir Orešković rekao u srijedu ujutro za Hrvatski radio da je razgovarao s ministrom Hasanbegovićem, da je Hasanbegović uvjereni antifašist i da će biti dobar ministar.

- Ako je to tako, ono što Most očekuje od ministra je da jasno kaže da je uvjereni antifašist i da se jasno ogradi od ustaškog režima i svih zala iz tog razdoblja NDH. Dakle, to je nužan, prvi, bezuvjetni uvjet za ministra da se na taj način jasno obrati hrvatskoj javnosti - rekao je Podolnjak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na pitanje voditelja je li za njega razlog za odstupanje s funkcije ministra Hasanbegovića ako se pokaže da su točni navodi, od kojih je veći dio ministar Hasanbegović već negirao, da je doista surađivao u časopisu Nezavisna Država Hrvatska, Podolnjak je odgovorio da danas nema pregled onoga što se događalo prije 20 godina, a čak nije niti čitao portale. 

- Ali, Mostov prvi uvjet je da ministar, vrlo jasno, nedvojbeno se očituju i da kaže, da se ogradi od ustaškog režima i od Nezavisne Države Hrvatske, da jasno izrazi svoj antifašizam. To može biti temelj da se gradi povjerenje prema ministru. To je upravo ono što je gospodin Orešković rekao ujutro- rekao je Podolnjak.     

Pauk: Stavlja ga se u kontekste kojima ne pripada

Na isto pitanje, HDZ-ov župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk je rekao da on zaista ne bi nagađao o tome što je gospodin Hasanbegović učinio kad i u kojem momentu i što ako je, a što ako ne. 

- Mislim da smo svi ovdje izrekli stav oko kojega se svi slažemo - da smo apsolutno protiv bilo kakvih totalitarističkih režima, mi svi ovdje u politici, a sigurno i Hasanbegović - i protiv ustaštva i protiv fašizma ali i protiv komunizma i svih takvih vrsta režima. Moje je duboko uvjerenje da gospodin Hasanbegović po svojim svjetonazorima ne pripada tom svijetu - poručio je Pauk. 

- Nisam u stanju iskomentirati sve što je napisano, ali naravno da ne možemo podržavati bilo kakvu ustašku filozofiju ili nešto slično. Međutim, mislim da se gospodina Hasanbegovića stalno stavlja u kontekste kojima on kao osoba ne pripada - istaknuo je Pauk odgovarajući na pitanja na početku Otvorenog, koje je bilo posvećeno javnoj upravi. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 247
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Umro je Josip Manolić (104)
NAJDUGOVJEČNIJI POLITIČAR

Umro je Josip Manolić (104)

Preminuo je Josip Manolić, jedan od najdugovječnijih hrvatskih političara. Bio je drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske i bivš visokopozicionirani pripadnik UDBA-e