Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
44 komentara

HDSSB: Poseban porez na motorna vozila je novi harač

HDZ-ova zastupnica Martina Dalić komentirala je kako je uspjela pronaći tek jedan maleni automobil koji emitira manje od 120 grama CO2 po kilometru

Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Oporbeni klubovi zastupnika u Hrvatskom saboru složili su se da je Zakon o posebnom porezu na motorna vozila samo dodatan teret za građane te su poručili kako zakon neće podržati, piše HRT

HDSSB-ovac Dražen Đurović istaknuo je kako je takav zakon u teškoj gospodarskoj situaciji samo teret građanima. Njegov stranački kolega Zoran Vinković poručio je kako je zakon 'harač i porez na porez', a Dinko Burić dodao kako će 'hrvatski građani biti sretni ako budu mogli i bicikl voziti'. 

HDZ-ova zastupnica Martina Dalić rekla je kako zakon uopće ne donosi ocjenu fiskalnog učinka njegova provođenja. Dodala je kako je uspjela pronaći tek jedan mali automobil koji emitira manje od 120 grama CO2 po kilometru. 

Zakon predviđa da se posebni porez na motorna vozila formira na osnovu nabavne vrijednosti vozila i ovisno o emisiji CO2, po čemu bi automobili koji emitiraju manje od 120 grama CO2 po kilometru znatno pojeftinili, dok oni koji emitiraju između 120 i 130 grama po kilometru ostaju na istoj ili malo nižoj cijeni, a oni s emisijom CO2 iznad 130 grama po kilometru će znatno poskupjeti.


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message