Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
41 komentara

HDSSD: Stanje je alarmantno, Split je u gubitku 183 mil. kuna

Hrvoje Tomasović tvrdi da je stanje odraz nerada i bahatosti aktualne gradske vlasti koja čak niti ne dolazi na posao, a trebala bi brinuti o budućnosti grada

Ivo Čagalj/Pixsell
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
41 komentara

Predsjednik HDSSD-a Hrvoje Tomasović i vijećnik Luka Roguljić traže sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća zbog, kako tvrde, alarmantnih vijesti iz splitske gradske riznice. 

Kako su objasnili, više puta su tražili službeno očitovanje o gradskim financijama, a poraznu informaciju saznali su tek iz odgovora šefice financija Ljiljane Vučetić šefu splitskog SDP-a Marinu Jurjeviću, a koji sadrži i mišljenje Ministarstva financija o kratkoročnom zaduživanju Grada Splita. 

Tomasović i Roguljić tvrde da je stvarni ukupni gubitak u proračunu 50 milijuna kuna, iako se novim zaduženjem od 30 milijuna kuna prikazuje dug od 19,4 milijuna kuna. 

-  Ako na sve to dodamo da je Kerumova vlast 2009. godine preuzela Grad sa 37 milijuna kuna u blagajni, potrošila 62 milijuna kuna namjenskih sredstava za sanaciju Karepovca, 2011. godine imala minus od 44 milijuna kuna, dolazimo do ukupnog minusa od 183 milijuna kuna, tvrdi dvojac i napominju da je stanje vrlo ozbiljno zbog čega je potrebno sazvati izvanrednu sjednicu i uspostaviti mjere sanacije. 

- Ovo je isključivo odraz nerada i bahatosti aktualne gradske vlasti koja čak niti ne dolazi na posao, a trebala bi brinuti o budućnosti grada, zaključili su.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message