Obavijesti

News

Komentari 41

HDSSD: Stanje je alarmantno, Split je u gubitku 183 mil. kuna

HDSSD: Stanje je alarmantno, Split je u gubitku 183 mil. kuna
4

Hrvoje Tomasović tvrdi da je stanje odraz nerada i bahatosti aktualne gradske vlasti koja čak niti ne dolazi na posao, a trebala bi brinuti o budućnosti grada

VIDEO

Predsjednik HDSSD-a Hrvoje Tomasović i vijećnik Luka Roguljić traže sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća zbog, kako tvrde, alarmantnih vijesti iz splitske gradske riznice. 

Kako su objasnili, više puta su tražili službeno očitovanje o gradskim financijama, a poraznu informaciju saznali su tek iz odgovora šefice financija Ljiljane Vučetić šefu splitskog SDP-a Marinu Jurjeviću, a koji sadrži i mišljenje Ministarstva financija o kratkoročnom zaduživanju Grada Splita. 

Tomasović i Roguljić tvrde da je stvarni ukupni gubitak u proračunu 50 milijuna kuna, iako se novim zaduženjem od 30 milijuna kuna prikazuje dug od 19,4 milijuna kuna. 

-  Ako na sve to dodamo da je Kerumova vlast 2009. godine preuzela Grad sa 37 milijuna kuna u blagajni, potrošila 62 milijuna kuna namjenskih sredstava za sanaciju Karepovca, 2011. godine imala minus od 44 milijuna kuna, dolazimo do ukupnog minusa od 183 milijuna kuna, tvrdi dvojac i napominju da je stanje vrlo ozbiljno zbog čega je potrebno sazvati izvanrednu sjednicu i uspostaviti mjere sanacije. 

- Ovo je isključivo odraz nerada i bahatosti aktualne gradske vlasti koja čak niti ne dolazi na posao, a trebala bi brinuti o budućnosti grada, zaključili su.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca