Obavijesti

News

Komentari 833

HDZ smijenio mostovce: Evo tko je zasjeo na njihova mjesta

HDZ smijenio mostovce: Evo tko je zasjeo na njihova mjesta
1

KONTRAUDAR Na telefonskoj sjednici Vlada smijenjeno deset državnih tajnika Mosta, ali i svi pomoćnici i ostali dužnosnici Mosta. Smijenjen je i ministar uprave Ivan Kovačić

VIDEO

HDZ i premijer Andrej Plenković nisu se zaustavili samo na smjeni tri Mostova ministra: Slavena Dobrovića, Vlahe Orepića i Ante Šprlje. Naime, danas je na telefonskoj sjednici Vlada smijenjeno deset državnih tajnika Mosta, ali i svi pomoćnici i ostali dužnosnici Mosta koji su bili u državnoj upravi.

POGLEDAJTE VIDEO: Izjava Bože Petrova

Pokretanje videa...

00:29

Smijenjen je i ministar uprave i potpredsjednik Vlade Ivan Kovačić. U razgovoru s Plenkovićem, Kovačić je zatražio da ga se razriješi njegove dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra uprave, s obzirom na promijenjene  političke okolnosti, stoji u priopćenju Vlade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vlada u priopćenju dodaje da je premijer Plenković, na temelju članka 110. stavka 1. Ustava donio Rješenje o razrješenju potpredsjednika Vlade i ministra uprave Ivana Kovačića koje stupa na snagu danom donošenja.

Na današnjoj telefonskoj sjednici razriješeni su državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova Lidija Pelivan Stipetić, državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova Stjepan Lončarica, državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa Maja Grubišin, državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa Sanja Mišević, državna tajnica u Ministarstvu uprave Marina Pinjagić Telak, državni tajnik u Ministarstvu uprave doc. dr. sc. Mihovil Škarica, državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Ružica Vukovac, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ante Čikotić, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Željko Bigović te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Marijan Lalić.

Jedni plaču, drugi slave

U ministarstvima smijenjenih ministara vlada totalni metež. Po uredima su se nagomilale kutije dužnosnika koji su danas saznali za smjene. Dio djelatnica koje su došle na radna mjesta za srednju stručnu spremu (na plaće od oko 3000 kuna) su u drami, plaču jer sada idu na burzu. Drugi dio pije viskije i vesele se, čekaju svoja promaknuća.

Novi ljudi

Bernard Gršić imenovan je državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, a istovremeno je, radi odlaska na novu dužnost razriješen dužnosti pomoćnika ministra uprave. 

Doc. dr. sc. Robert Kopal imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu unutarnjih poslova. 

Darko Nekić imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu uprave. 

Slijedom odluka donesenih na telefonskoj sjednici, predsjednik Vlade Andrej Plenković odredio je doc.dr.sc. Roberta Kopala, državnog tajnika u Ministarstvu unutarnjih poslova, da obavi primopredaju i preuzme sve poslove iz djelokruga Ministarstva unutarnjih poslova od dosadašnjeg ministra Vlahe Orepića, te da predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra. 

Državnog tajnika u Ministarstvu uprave Darka Nekića odredio je da obavi primopredaju i preuzme sve poslove iz djelokruga Ministarstva uprave od dosadašnjeg ministra Ivana Kovačića, te da predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra.

Državnog tajnika u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Marija Šiljega odredio je da obavi primopredaju i preuzme sve poslove iz djelokruga Ministarstva zaštite okoliša i energetike od dosadašnjeg ministra Slavena Dobrovića, te da predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra.

Državnog tajnika u Ministarstvu pravosuđa dr.sc. Kristiana Turkalja odredio je da obavi primopredaju i preuzme sve poslove iz djelokruga Ministarstva pravosuđa od dosadašnjeg ministra Ante Šprlje, te da predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra.

HDZ radi veliku čistku Mostovih kadrova, a to je više nego jasan signal da nikakvog povratka i pregovora više nema, te da Vlada Mosta i HDZ-a više ne funkcionira, a koalicija je nepovratno pukla.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 833
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.