Obavijesti

News

Komentari 175

"HDZ je okrenut budućnosti, ali uz poštovanje prošlosti"

"HDZ je okrenut budućnosti, ali uz poštovanje prošlosti"
1

"Mislim da je HDZ kakvog sam predstavio u unutarstranačkom programu, s kvalitetnim programom za izbore te s vjerodostojnim ljudima duboko u današnjici, a okrenut prema budućnosti"

VIDEO

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je u subotu kako je njegova stranka duboko u današnjici, okrenuta prema budućnosti, uz poštovanje prema prošlosti, ali i suočavanju s njom.

"Mislim da je HDZ kakvog sam predstavio u unutarstranačkom programu, s kvalitetnim programom za izbore te s vjerodostojnim ljudima duboko u današnjici, a okrenut prema budućnosti. To je HDZ kakvog želim, uz poštovanje prema prošlosti, ali i suočavanju s njom", kazao je šef HDZ-a koji je u Varaždinu posjetio Špancirfest te nazočio predstavljanju stranačkih kandidata u 3. izbornoj jedinici.

Plenković je tako odgovorio na prozivke iz SDP-a da je HDZ u 20. stoljeću, a SDP u 21. Predsjednika SDP-a Zorana Milanovića je pozvao da dođe u Europski parlament da vidi kako funkcionira demokracija i političke stranke u 21. stoljeću, koje se bave ključnim pitanjima globalnih, europskih i nacionalnih izazova".
Plenković je podsjetio i kako je Milanovićeva Vlada podigla PDV s 23 na 25 posto, dodatno zadužila Hrvatsku te imala negativan gospodarski rezultat.
"HDZ-ovi stručnjaci su izradili program na temelju cjelovitog pristupa, osobito kad je riječ o financijskim i gospodarskim pitanjima. Rast se planira na 2,5 posto i to je kvalitetno postignuće rada, prije svega HDZ-ovog ministra financija i cjelokupne Vlade. Želimo do 2020. godine rasti 5 posto", rekao je predsjednik HDZ-a i dodao da bi tako Hrvatska mogla podići zaposlenost sa 60 na barem 68 posto, odnosno za 180.000 ljudi.
Odgovarajući na optužbe u javnosti prema kojima je HDZ financiran ruskim i mađarskim novcem, Plenković je podsjetio kako je odmah po dolasku na čelo stranke najavio da će se financije voditi na zakonit, transparentan i odgovoran način, kreditom komercijalne banke s kamatama po tržišnim uvjetima za političke stranke.
Zadovoljan je, kaže, personaliziranom kampanjom HDZ-a u kojoj se svaki kandidat predstavlja "i kao član HDZ-a na lojalan način, ali i kao dodatna vrijednost i magnet za privlačenje birača".

To što je na listi u 1. izbornoj jedinici je stoga, kaže, jer živi na Črnomercu.
"Htio sam na taj način pokazati da je važno da budemo tamo gdje živimo bez obzir na dosadašnje rezultate u prvoj izbornoj jedinci. Ja sam nacionalni lider i vodit ću kapanju angažirano u svih deset izbornih jedinica i pomoći kolegama", kazao je šef HDZ na predstavljanju kandidata iz Varaždinske, Krapinsko-zagorske i Međimurske županije, koje čine 3. izbornu jedinicu.
"Na toj listi su kvalitetni ljudi, ljudi s iskustvom rada u Saboru i rada u hrvatskoj Vladi. Imamo i niz mladih, niz aktivnih u jedinicama lokalne samouprave, kolege iz realnog sektora, šest žena, glasnogovornicu Vlade, hrvatske branitelje", rekao je Plenković.
Prvi na listi je čelnik Krapinsko-zagorskog HDZ Žarko Tušek, potom prvi čovjek varaždinske Županijske organizacije stranke Anđelko Stričak te tehnički ministar poduzetništva i obrtništva iz Međimurja Darko Horvat. 
Plenković je posjetio i Špancirfest opisavši Varaždin kao "jedno pulsirajuće kulturno središte Hrvatske".

Budućoj vladi možete ostavljati poruke - OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 175
VIDEO

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet
HDZ I MOST, ŠESTA RUNDA

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet

Nakon gotovo šestosatnih pregovora o vladi izaslanstva HDZ-a i Mosta u srijedu su raspravili podijelu resora, Most je najavio da će u četvrtak donijeti konačnu odluku...

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru
MANDATAR VLADE

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru

Konzultacije s izabranim zastupnicima, odnosno predstavnicima stranaka i koalicija o tome kome će predsjednica Republike povjeriti mandat za sastavljanje Vlade trebali bi početi u 12 sati
Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka
USKORO NOVA VLADA

Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da kreće s konzultacijama o sastavljanju Vlade u utorak, čim od DIP-a dobije službene rezultate izbora