Obavijesti

News

Komentari 71

'HDZ može promijeniti šefa, ali očito ne može promijeniti ćud'

'HDZ može promijeniti šefa, ali očito ne može promijeniti ćud'
1

Predstavnici manjina, smatra Bernardić, moraju objasniti svojim biračima i narodu zašto podržavaju HDZ čiji drugi čovjek svojom izjavom "vraća Hrvatsku u prošlost"

VIDEO

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u utorak je ocijenio neprihvatljivom izjavu zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića koji je dan ranije rekao da potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac i nacionalne manjine neće određivati sastav Vlade te da je ovo hrvatska država u kojoj uz nacionalne manjine, koji imaju Ustavom zajamčena prava, odlučuju Hrvatice i Hrvati.

"Naše manjine su naše bogatstvo i potpuno je neprihvatljiva izjava drugog čovjeka HDZ-a Milijana Brkića da su manjine praktično građani drugog reda", rekao je Bernardić novinarima nakon svečane akademije održane u KD Vatroslav Lisinski u povodu obilježavanja pobjede nad fašizmom, oslobođenja Zagreba i Dana Europe.

Bernardić je dodao kako je mislio da u Hrvatskoj takve stvari više neće biti moguće, a drži da je na predstavnicima manjina da odluče hoće li i dalje podržavati takvu vladu, odnosno takav HDZ koji, dodao je „očito može promijeniti predsjednika, ali ne može promijeniti ćud".

Predstavnici manjina, smatra Bernardić, moraju objasniti svojim biračima i narodu zašto podržavaju HDZ čiji drugi čovjek svojom izjavom "vraća Hrvatsku u prošlost" i ukazuje na to da svi u Hrvatskoj nisu jednakopravni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Upitan što očekuje da premijer poduzme nakon takve izjave, Bernardić je rekao da je to potpuno neprihvatljivo i ne može se tolerirati ni dijeliti hrvatske građane na domaće i goste.

Bernardić je odogovrio novinarima i da su u slučaju novih parlamentarnih izbora spremni na koaliciju te da su već razgovarali s koalicijskim i potencijalnim partnerima.

Dodao je da su na Glavnom odboru donijeli odluku o koaliciji s HSS-om i HSU-om i najavio da će razgovarati i s ostalim partnerima. S HNS-om će, dodao je, razgovarati kao bivšim partnerom u Narodnoj, odnosno Kukuriku koaliciji.

Upitan jesu li razgovarali i s Mostom Bernardić je rekao da "u ovom trenutku i agoniji koju su ostavili HDZ i Most, koalicije s Mostom nema", a što će biti nakon izbora "o-tom-potom". "Hrvatska nakon godinu i pol dana nema vlada, izgubila je puno vremena i mladih ljudi koji su otišli van granica",  zaključio je Bernardić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina