News

Komentari 190

HDZ o osumnjičenom za šverc 73 kg kokaina: Nije naš član, samo je dvaput bio na našoj listi

HDZ o osumnjičenom za šverc 73 kg kokaina: Nije naš član, samo je dvaput bio na našoj listi

I premijer Plenković fotografirao se s Oršulićem tijekom kampanje 2017. godine. Danas, nakon što je Oršulić završio u narko-skandalu, fotografija njega i predsjednika HDZ-a je uklonjena sa službenog profila...

Iz HDZ-a su danas potvrdili da Anđelko Oršulić, koji je osuđen za šverc 73 kilograma kokaina kod Opuzena, nikada nije bio član HDZ-a. 

Gradski odbor HDZ-a Ploče u današnjem je priopćenju naveo kako je Oršulić u dva navrata bio kandidat na njihovoj listi za mjesne i izbore za gradsko vijeće, kao neovisni kandidat i nestranačka osoba.

I premijer Plenković fotografirao se s njim tijekom kampanje 2017. godine. S tom fotografijom su se iz HDZ-a Ploče tada javno pohvalili na službenom Facebook profilu. Danas, nakon što je Oršulić završio u narko-skandalu, fotografija njega i predsjednika HDZ-a je uklonjena.

Podsjetimo, nakon ispitivanja pred Uskokom koje se odvijalo u ponedjeljak, predvečer je sudac istrage odredio istražni zatvor za trojicu osumnjičenih uhićenih u akciji dubrovačke policije sa 72 kilograma kokaina.

Na boravak iza rešetaka poslani su Oliver Čokara te Anđelko Oršulić i Goran B. zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Uhićeni su dok su 'pretovarali' kokain iz kontejnera koji je u vlasništvu tvrtke bivše gradonačelnice Metkovića Katarine Ujdur, no kako je naglašeno u sjedištu PU dubrovačko-neretvanske, ta tvrtka nema veze s krijumčarenjem kokaina. Droga je bila skrivena u dijelu kontejnera kojim su u Luku Ploče iz Ekvadora stigle banane, a Goran i Anđelko su bili zaduženi za provaljivanje u kontejner te vađenje kokaina iz spremnika te potom iz kruga tvrtke, do automobila u kojem ih je čekao Čokara. On je pak trebao čuvati stražu i preko veze javljati ako bude kakvih problema...

Kako neslužbeno doznajemo, policija je nešto ranije dobila dojavu o sumnjivom teretu u kontejneru. Koliko zapravo imaju detaljnijih podataka u smislu ranijeg praćenja krijumčarenja 'bijeloga', tek će se vidjeti, no zasad je poznato da se prvoosumnjičeni branio šutnjom te da uhićenja ove trojice nemaju veze s organiziranom skupinom koja je 'pala' nešto ranije, također zbog šverca većih količina kokaina preko luke Ploče.

Dakle, riječ je o dvije kriminalne organizacije, smatraju na USKOK-u. Goran B. je inače priznao sve, odnosno onaj dio koji mu je bio poznat, barem je tako tvrdio tijekom iznošenja svoje obrane. Ukratko, da je angažiran za provalu u kontejner iz kojeg je trebao izvaditi predmete, no nikad mu nije bilo rečeno da je riječ o kokainu, to je shvatio tek tijekom cijele 'akcije'...

Više pročitajte OVDJE.

 

Najčitaniji članci