Obavijesti

News

Komentari 2

HDZ-ov zastupnik Damir Habijan: Milanović je opet nasrnuo na hrvatsko pravosuđe

HDZ-ov zastupnik Damir Habijan: Milanović je opet nasrnuo na hrvatsko pravosuđe

Netočnima ja ocijenio tvrdnje da će potencijalnim novim kaznenim djelom biti obuhvaćeni novinari i mediji i dodao da bi tim potencijalnim kaznenim djelom bili obuhvaćeni samo konkretni sudionici u kaznenom postupku

VIDEO

Saborski zastupnik HDZ-a Damir Habijan optužio je u srijedu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića za još jedan u nizu nasrtaja na hrvatsko pravosuđe komentirajući njegove najnovije izjave.

„Svjedočili smo još jednom u nizu nasrtaja na hrvatsko pravosuđe, ako pogledamo današnje izjave predsjednika države i povežemo s izjavama velikog dijela oporbe tijekom izvješća glavne državne odvjetnice i predsjednika Vrhovnog suda svjedočimo istom narativu”, izjavio je Habijan u Saboru.

„Slušamo od predsjednika države kako nije dobro da državno odvjetništvo komunicira s javnosti, a to je upravo ono što mi u Klubu HDZ-a govorimo da je ono što nedostaje, bolja komunikacija glavnog državnog odvjetništva, USKOK-a i Vrhovnog suda o predmetima od interesa za javnost", rekao je. 

Milanović: Da nisam bio na čelu SDP-a, u Saboru ne bi bilo žena
Milanović: Da nisam bio na čelu SDP-a, u Saboru ne bi bilo žena

Neistina koju je izrekao Milanović, a što je identično narativu oporbe, je i da će se najavljenim izmjenama Zakona o kaznenom postupku ograničiti sloboda medija i istraživačko novinarstvo te da su izmjene „točkaste” odnosno da su se dogodile „preko noći” , kaže Habijan.

Netočnima ja ocijenio tvrdnje da će potencijalnim novim kaznenim djelom biti obuhvaćeni novinari i mediji i dodao da bi tim potencijalnim kaznenim djelom bili obuhvaćeni samo konkretni sudionici u kaznenom postupku.

Na upit o poruci Milanovića da će pomilovati osuđene ako ta "bruka od zakona" do kraja njegova mandata stupi na snagu, Habijan je ponovio da se izmjene odnose na sudionike kaznenog postupka pitajući: Koga bi on to pomilovao? Nekoga tko je osumnjičen u kaznenom postupku?.

Milanović opleo po Vladi: Našu zemlju satire korupcija. To se ne da više gledati! Jako smo loši...
Milanović opleo po Vladi: Našu zemlju satire korupcija. To se ne da više gledati! Jako smo loši...

„Radi se o tome da curenje informacija iz postupka nije dobro, prije svega, za one koji vode istragu. Na taj način bi svi oni koji bi eventualno bili obuhvaćeni daljnjim postupkom dobili mogućnost da sakriju dokaze“, napomenuo je Habijan.

„Hajdemo pustiti da se kazneni postupci vode tamo gdje se trebaju voditi, a to nije u javnosti već u institucijama i pravosudnim tijelima“, poručio je.

Habijan je osudio i Milanovićevo prozivanje zastupnika HDS-a Hrvoja Zekanovića i pozivanje DORH-a da ga istraži.

„Svatko dobronamjeran ne može reći da se radi o pljucama nego o mjerama koje su postigle efekt da se smanji pritisak na građene. Zamislite što bi bilo da Vlada nije reagirala“, kazao je zastupnik vladajuće stanke. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a