Obavijesti

News

Komentari 207

HDZ-ovac u Pošti dobio otkaz i otpremninu - i opet je zaposlen

HDZ-ovac u Pošti dobio otkaz i otpremninu - i opet je zaposlen

Mario Bebić iz Metkovića, bivši savjetnik Tomislava Karamarka, dobio je 114.318 kn otpremnine u Hrvatskoj pošti. Sad se tamo vratio kao izvršni direktor. Za Hrvatsku Poštu sve je čisto

VIDEO

HDZ-ov Mario Bebić zaposlen je u Hrvatskoj pošti bez natječaja iako je već ranije uzeo otpremninu od 114.318 kuna od te državne tvrtke, otkrio je Telegram.
 Bebić je razrješen 2012. godine, a sada ponovno zaposlen, dok je u međuvremenu bio pomoćnik ministara Tomislava Ćorića i Nade Šikić. Također je savjetovao i Tomislava Karamarka prije izbora 2013. godine.
U ministarstvu državne imovine nedavno su najavili da svi direktori koji su ranije uzeli bonuse i otpremnine neće moći nazad u državne tvrtke. Osim ako otpremnine ne vrate. 
No, iz Hrvatske pošte odgovaraju da novac ne mora vratiti. Pojašnjavaju da je bio tri godine direktor Upravljanja ljudskim resursima, a razrješen je 2012. godine zbog nepovjerenja. Iz Hrvatske pošte odgovaraju što su presretni što su mogli ponovno zaposliti Babića.
Gotovo 5 godina  nakon što je gospodin Bebić otišao iz Hrvatske pošte, ponuđeno mu je od strane tvrtke zaposlenje na mjestu izvršnog direktora Divizije mreža. To je sasvim legitimno, obzirom da HP- Hrvatska pošta d.d. nije obveznik raspisivanja natječaja za posao te kontinuirano posluje sa rizikom pronalaska i zadržavanja kvalitetnog menadžerskog kadra obzirom na ograničenje plaće. Na sreću poslodavca, obzirom da gospodin Bebić izuzetno dobro poznaje sustav poslovanja tvrtke te je svojim prijašnjim radom uvelike pridonio poslovanju i najvećoj transformaciji tvrtke koja je opstala na tržištu, on je ovu poziciju prihvatio. Njegovo zaposlenje u HP- Hrvatskoj pošti d.d. danas znači osnaživanje tima i poslovanja, a specifično i ostvarenje potencijala snažnijeg poslovanja poštanskih ureda. Ima iste uvjete kao i svi ostali direktori na istoj poziciji u HP-Hrvatskoj pošti d.d – odgovorila nam je Jo Kempen, izvršna direktorica Ureda za korporativne komunikacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 207
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a