Obavijesti

News

Komentari 247

Karamarko: U Vukovaru su pobijedili autobusi, zato žalim

U Splitu je HDZ-ov Vjeko Ivanišević, prema prvim neslužbenim rezultatima, dobio 42,66 posto, dok je SDP-ov Ivo Baldasar dobio 54,62 posto. Vukovar je dobio Sabo

VIDEO

Uz taktove pjesme "Do pobjede" i pljeskom HDZ-ovci su dočekali stranačkog šefa u središnjici stranke na Trgu žrtava fašizma. HDZ-ovci su priredili i plavu tortu u oblike Hrvatske. 

Tomislav Karamarko je na početku svima zaželio dobrodošlicu u veselom i razdraganom stožeru, jer se ističe imamo razloga veseliti. HDZ je od 20 županija osvojio njih 12, od 127 gradova osvojili su 57 gradova, te preko 50 posto od 428 općina.

- Mogu reći da smo na izborima bili uvjerljivo najjači i da smo osvojili zavidan rezultat. Jako žalim za Vukovarom, gdje su pobijedili autobusi. U Splitu je bila hrabra i poštena borba, iako kolege koji su pobijedili kažu da je kampanja bila prljava. Ne mogu se nikako s time složiti, mi nismo nabrajali što se nama priređivalo i radilo, ali to je sve skupa iza nas - rekao je Karamarko.

Kazao je da je HDZ ostvario vidan napredak, te pozvao okupljene da se prisjete gdje je stranka bila prije godinu dana i pod kojim hipotekama je radila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sjetite se da su rekli, tvrdili i željeli da ćemo nakon poraza na parlamentarnim izborima postati marginala stranka s pet, sedam ili deset posto. Mi smo se vratili rekao bih u velikom stilu i napredujemo sve više. Dobili smo neke gradove koje nikada nismo imali, naravno neke smo izgubili, ali generalno gledajući mi smo doista pobjednici ovih izbora - rekao je Karamarko.

Istaknuo je i da stranka ima sigurno bolje rezultate nego na prošlim lokalnim izborima 2009. godine. Čestitao je svim svojim ljudima koji su pobijedili, ali i svim političkim protivnicima koji su pobijedili.

- Garantiramo da ćemo na sljedećim izborima biti puno, puno bolji, ali sad smo već poplavili Hrvatsku - zaključio je.

Nakon govora je pozvao sve da se počaste s plavom tortom koju je prvi zarezao.

Split izgubili 'za dlaku'

U Splitu je HDZ izgubio izbore doslovno za dlaku! Vjeko Ivanišević je dobio 48,18 posto, dok je SDP-ov Ivo Baldasar osvojio 49,08 posto, što znači da je HDZ izgubio za svega 615 glasova.

Također, izgubili su i Vukovar jer je Željko Sabo (SDP) osvojio 53,90 posto, a Ivan Penava (HDZ) 45,22 posto

Sreće nisu imali niti u Dubrovniku gdje je Andro Vlahušić dobio 59,80 posto, a HDZ-ov Teo Andrić 37,28 posto

Izgubljen je i Bjelovar. Tamo je Marijan Coner (HDZ) osvojio 39,47 posto, a HNS-ov Anton Korušec 58,02 posto.

U Koprivnici je pobjedu odnijela SDP-ova kandidatkinja Vesna Želježnjak sa 60,95 posto, dok je HDZ-ov Ernest Forjan dobio 36,19 posto glasova. 

Za HDZ su izbori izgubljeni i u Sisku jer je Dinko Pintarić dobio 46,10 posto glasova, naspram Kristine Ikić (SDP/HNS/HSU) koja je dobila nešto više od 51,12 posto.

Gradovi i županije u kojima je HDZ pobijedio:

HDZ, pak, može početi slaviti u Krapini gdje je Zoran Gregurović pobijedio s 50,28 posto SDP-ovog kandidata Željka Pavića, koji je dobio 48,11 posto.

Karlovac su uvjerljivo osvojili - Damir Jelić je dobio 56,66 posto, a SDP-ov Josip Benačić 40,44 posto. 

Večeras će se slaviti i u Gospiću gdje je HDZ-ov Petar Krmpotić osvojio 50,30 posto, a nezavisni Karlo Starčević 48,53 posto. 

SDP je za svega dva posto izgubio i Požegu gdje je Vedran Neferović (HDZ) dobio 49 posto, a Zdravko Ronko 48,65 posto.

HDZ je odnio tijesnu pobjedu u Šibeniku gdje je Željko Burić osvojio 49,4 posto, a SDP-ov Ante Županović 48,9 posto glasova. 

Novi (stari) gradonačelnik Zadra je Božidar Kalmeta koji je dobio 57,2 posto glasova, dok je kandidat SDP/HNS Ivo Bilić osvojio 40,2 posto.

HDZ je prema prvim rezultatima osvojio sljedeće županije: Splitsko-dalmatinsku (Zlatko Ževrnja 55,02 posto), Karlovačku (Ivan Vučić 54,99 posto), Šibensko-kninsku (Goran Pauk 54,74 posto), Zadarsku (Stipe Zrilić 62,11 posto) i Požeško-slavonsku (Alojz Tomašević 60,54).

Jandroković: Obranili smo sve županije, gradove i općine

- Za sada što vidimo obranili smo gotovo sve županije, gradove i općine u kojima smo bili na vlasti. Što smatramo dobrim. Što se tiče Splita i Vukovara izgubili smo, ali nismo ih imali ni do sada, međutim tamo smo se nadali da bismo mogli pobijediti, izjavio je to Gordan Jandroković nakon objave prvih neslužbenih rezultata drugog kruga lokalnih izbora.

Napomenuo je da su u stranci zadovoljni vijestima s terena jer su dobili puno srednjih gradova kao što su Zaprešić, Krapina, u Požegi su pobijedili prvi puta, Trogir, Kaštela, Prelog u Međimurju.

- Za sada još uvijek zbrajamo rezultate. Ono što je dobro, obranjeno je ono što je bilo naše, a ono što nam je žao, prema ovim prvim rezultatima su Split i Vukovar - kazao je Jandroković.

Kada su u pitanju županije HDZ je također obranio sve što je imao i vladat će u 10 županija. U suradnji s HSS-om imat će još dvije županije i smatraju da su ostvarili vrlo dobar rezultat.

Čuljak: Nešto smo dobili, nešto izgubili

Politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak tvrdi da optimizam nije pao jer je stranci bio cilj ostvariti rezultate od prošlih lokalnih izbora.

- U nekim gradovima smo očekivali pobjedu, kao u Splitu i Vukovaru, no u Splitu je bila mala razlika što pokazuje da smo imali odličnog kandidata i s pravom smo onda očekivali dobre rezultate. Zadovoljni smo što smo dobili Šibenik i Požegu nakon dugo godina. Dobili smo sredine gdje nismo bili na vlasti i zato možemo biti zadovoljni. Osvojili smo u ovom krugu pet županija, u prošlom sedam što je ukupno 12 i to je u okviru očekivanja. HDZ nema razloga za tugu. Pokazali smo da smo stranka koja ima podršku građana - rekao Čuljak. 

Milošević 'udario' po Vladi: Ne možemo više čekati premijerove eksperimente

Iako su izgubili gradove poput Splita i Vukovara HDZ-ovci ne odustaju od pokušaja rušenja Vlade i prijevremenih izbora. 

Domagoj Ivan Milošević kazao je da očekuju ozbiljnu diskusiju o tome gdje se Hrvatska nalazi i kuda svi zajedno idemo.

- Apsolutno je sigurno, naša zemlja ima veliki potencijal i tim ulaskom u EU možemo imati vjetar u leđa, ali evidentno je da ova Vlada nema odgovore kako taj potencijal staviti u funkciju. Aktualna Vlada nema odgovor na gospodarsku krizu. Dapače, ima odgovor. Njezini odgovori zadnjih godinu i pol dana samo su tu krizu produbili. Voze i dalje suprotnim smjerom, premijer kaže tvrdoglavo da on smjer promijeniti neće. Međutim, problem je to što Hrvatska 2013. na pragu ulaska u EU nema vremena. Više nema vremena čekati njegove eksperimente, loše ideje - rekao je Milošević.

Tamburaši u HDZ-ovom stožeru

U HDZ-ovom stožeru na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma vlada dobra atmosfera. Jedu se štrukle, kobasice, pečena piletina, ražnjići... Nešto poslije 21 sat u središnjicu stranke došao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Stigli su i tamburaši koji su otvorili svirku s pjesmom "Ne budi me mati".

Plenković prije objave: Očekujem solidan rezultat

Uoči objave rezultata Andrej Plenković dao je izjavu za 24sata:

- Mislim da smo pozvali članstvo i simpatizere, ali i sve koji su u području opcije desnoga centra da podrže naše kandidate. Očekujem solidan rezultat, rekao bih čak na tragu onoga iz prvog kruga izbora. Nadamo se izvrsnom rezultatu na razini županija, prvenstveno u Karlovačkoj, Šibensko-kninskoj i Zadarskoj - rekao je Andrej Plenković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 247
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)