Obavijesti

News

Komentari 50

HDZ: Prvi dan potrošili smo, u lipu precizno, 1.015.491,46 kn

HDZ: Prvi dan potrošili smo, u lipu precizno, 1.015.491,46 kn
1

HDZ-ovci poručili GONG-u i TIH-u: 'Iznosite neistinite podatke i činite ove izbore netransparentnima!'. Pozvali su ih da trenutno prestanu s objavama neistina...

VIDEO

HDZ je u prvom danu na oglašavanje potrošio, u lipu precizno, 1.015.491,46 kuna s uključenim PDV-om (825.602,81 kuna bez PDV-a). Svako mjerenje koje pokazuje drugačije i prijavljuje dvostruko veći iznos ili je metodološki neispravno ili je zlonamjerno, tvrde iz izbornog stožera u priopćenju te stranke koje potpisuje Branko Bačić.

Javno su reagirali nakon što su GONG i Transparency International Hrvatska jučer objavili, kako tvrde, neistinit podatak da je "prvog dana kampanje, 17. studenoga, HDZ (…) na oglašavanje potrošio 1.551.720 kuna“ i da je riječ o iznosu bez PDV-a.

- Kako GONG i TIH na temelju analize izvjesne Promocije plus barataju podatkom koji je doslovno dvostruko veći od realnog, pozivamo ih da trenutno prestanu s objavama neistinitih podataka narušavati ravnopravnu izbornu utakmicu i podizati netransparentnost kampanje, stoji u reagiranju HDZ-a .

Podsjećaju, također, da je upravo HDZ donio Zakon o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe te precizne upute Državnog izbornog povjerenstva "upravo zato da bi izborne promidžbene aktivnosti i njihovo financiranje jednom zauvijek bili transparentno definirani".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najavljuju da će poštivati sve zakonske odredbe, objaviti preliminarno i finalno izvješće u zakonskim rokovima.

Kako god bilo, takvo mjerenje nije vjerodostojno i narušava transparentnost ovih izbora te ćemo se obratiti DIP-u sa zamolbom da ovu situaciju primjereno riješi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a