Obavijesti

News

Komentari 2

HDZ: Sanader darovima privlači neodlučne birače

HDZ: Sanader darovima privlači neodlučne birače
4

Ivo Sanader od početka predizborne kampanje podsjeća na Djeda Mraza. Građani zamišljaju želje, a premijer ih, koristeći proračun, ispunjava

VIDEO

Premijerov ključni adut u usrećivanju birača prodaja je dionica Ine i T-HT-a. Dionice Ine kupilo je 47.000 građana, a dionice T-HT-a oko 360.000, čime se građanima pružila prilika da dobro zarade. Na uzletu burze - hrvatsko tržište vrijednosnica treće je u svijetu prema visini prinosa - dodatno je profitiralo više od milijun građana koji imaju udjele u investicijskim fondovima, ali i svi građani čije će mirovine biti isplaćivane iz mirovinskih fondova, kojima pogoduje rast dionica. Sanader je svjestan koliko takve zarade znače biračima kojima je dosta “gladnih godina”. No “podmazivanje” birača tu ne staje. Umirovljenici će zbog uspješne prodaje T-HT-a sigurno dobiti još dvije rate duga. Rodilje će šest mjeseci nakon porođaja primati punu plaću. Svi učenici osnovnih škola i prvih razreda srednje škole od ove godine dobivaju besplatne udžbenike. Oko 490.000 branitelja dobilo je još prošle godine udjele u Fondu hrvatskih branitelja, koji već sad vrijedi više od tri milijarde kuna. Ukinuta je i obveza služenja vojnog roka, što je privlačna ideja za tisuće mladih muškaraca. Pelješac bi trebao dobiti most, drugi po veličini u Europi. Sanader je najavio i dovršetak autoceste do Dubrovnika te probijanje tunela kroz Biokovo vrijednog više od 60 milijuna eura. Najavio je i izgradnju još 900 kilometara novog plinovoda. Vlada je najavila i seobu svojih prostorija s Gornjega grada na Prisavlje pa bi društvo trebalo dobiti i elitne prostore u središtu Zagreba. Je li ikad ijedna vlada ovako vješto posložila predizborne darove?

HDZ SE NIJE USPIO OSLOBODITI IMIDŽA KORUMPIRANE STRANKE
Sanaderov najveći problem zove se “korupcija”, kako u zemlji, tako i u inozemstvu. Ovu stranku od njezina osnutka tresu korupcijske afere. Samo u posljednjih nekoliko mjeseci na površinu je isplivalo nekoliko velikih skandala. Afera “Maestro” otkrila je da su čelni ljudi Fonda za privatizaciju bili masno “podmazivani”; Sanader je pokušao uvjeriti javnost da je afera “Mestro” uspjeh HDZ-a, no u to nije uspio uvjeriti nikog izvan kruga stranačkih sljedbenika. Afera “KIM” pokazala je da Vlada radije daje posrnulu industriju mlijeka siromašnom trgovcu kožama, nego stranoj kompaniji, iza koje navodno stoji srpski kapital. Nešto prije vozač ministra Kalmete uhićen je zbog reketarenja. U ministrovo zaklinjanje da nije znao čime mu se bavi vozač povjerovali su rijetki.

SANADER NEODLUČNE BIRAČE PLAŠI DROGOM I "CRVENIMA"
Demonizacija konkurenata vidljiva je na prvim skupovima kampanje. Sanader SDP najčešće naziva “crvenima” koji kane obične građane kazniti porezom na dionice i nekretnine. Pokraj standardnih etiketa, premijer se uhvatio izjave Zorana Milanovića, koji je priznao da je u mladosti probao marihuanu. Biračima je poručio da HDZ, za razliku od oporbe, mladima ne nudi drogu. Ideju Ljube Jurčića, prema kojem umjesto niza komunalnih naknada treba plaćati jedan porez na nekretnine, Sanader vješto koristi kako bi zaplašio svakog vlasnika kuće, stana ili vikendice novim nametom. HDZ-ova kampanja na tzv. minisaborima po Hrvatskoj bila je dosad izrazito negativna. Odgovore na pitanja koja su ostala neriješena nakon četiri godine mandata još nismo čuli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..