Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

HDZ: Sanader predstavio programske smjernice

Šef HDZ-a Sanader je pred Središnjim odborom stranke rekao kako je sada vrijeme okrenuti se ka poboljšanju standarda života za hrvatske građane

Goran Jakus
Foto: Goran Jakus
0 komentara

Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader predstavio je u utorak navečer pred stranačkim Središnjim odborom programske smjernice stranke za predstojeću izbornu kampanju, ističući da svaku smjernicu prate i konkretne mjere, koje HDZ namjerava ispuniti u idućem mandatu. Društvo znanja, poboljšanje životnog standarda i standarda najosjetljivijih društvenih skupina, dovršetak infrastrukturnih projekata, poput izgradnje autocesta, pelješkog mosta, plinofikacije i razvoja širokopojasnog pristupa internetu osnovne su smjernice tog programa.- Danas, kada smo na pragu ulaska u EU i NATO i kada smo ostvarili strateški cilj da postanemo nestalna članica Vijeća sigurnosti UN-a, vanjskopolitički uspjesi dio su našeg programa, ali ne i glavna tema. Okrećemo se onome što je hrvatskom čovjeku najvažnije, a to je životni standard - naglasio je Sanader. Objasnio je da svi hrvatski građani svoje ambicije moraju moći ostvariti u Hrvatskoj, a ne u inozemstvu. Kazao je, nadalje, da u Hrvatskoj ima još krajeva bez vodovoda i najavio ubrzanje izgradnje vodovodnih sustava. Istaknuo je da HDZ, za razliku od političkih rivala, neće uvoditi nove poreze, jer, kaže, za to nema nikakve potrebe.
- Nećemo uvoditi nove poreze, za to nema potrebe, država se pokriva i sadašnjim porezima - rekao je Sanader. Ocijenio je da HDZ-ovi oponenti uvođenje novih poreza predlažu zato što su bili nesposobni prikupiti porez. - Mi to znamo, osnovali smo državnu riznicu, ukinuli stotine računa i uveli jedan, vratili financijsku policiju i poboljšali rad carine i granične policije i tako uveli red u javne financije - istaknuo je Sanader. Kazao je i da će HDZ svoj cjeloviti program javnosti predstaviti idućeg tjedna, prije službenog početka izborne kampanje. Sjednica na kojoj je Središnji odbor HDZ-a razmatrao stranački izborni program kasnila je dva sata jer se oduljila prethodna sjednica Predsjedništva stranke, na kojoj se utvrđivao hodogram izborne kampanje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message