Obavijesti

News

Komentari 54

HDZ se sada pretvorio u stranku kmečavaca. Plaču i glume žrtvu

HDZ se sada pretvorio u stranku kmečavaca. Plaču i glume žrtvu
1

HDZ se žali da ih se diskriminira, napada, kritizira i općenito, ne voli previše. Optužuju kritičare za rasizam, upozoravaju na fašizam. I ukratko, izigravaju žrtve nakon što su se desetljećima i sami ponašali kao nasilnici.

VIDEO

Zaista, nije lako biti HDZ-ovac. 

Osim, naravno, onda kad je to najlakše i najprofitabilnije na svijetu.

HDZ-ovce ne puštaju u kafiće. Dobro, u jedan konkretan kafić u Rijeci. Na Indexu ih separiraju od "pravih ljudi". Na društvenim mrežama ih napadaju, vrijeđaju, rugaju im se. U Hrvatskom saboru ih stalno nešto kritiziraju. Kao i u medijima, osim onih koje HDZ drži u šaci.

HDZ je kriv za sve. HDZ će platiti za sve. Oni su "lopovi i lopine", oni su članovi "zločinačke organizacije", oni su "ustaše, nacionalisti i fašisti". Oni su "Ćaćini sinovi", tko god taj Ćaća konkretno u datom trenutku bio. Mašu Plenkoviću papirićem na kojem piše "Ćaća".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I imajući sve to u vidu, sigurno nije lako danas nekome priznati da ste član ili glasač HDZ-a.

Osim, naravno, kad je to poželjno i popularno. Kad otvara vrata poslovima, radnim mjestima, boljim plaćama, stanovima i zemljištima, cjepivima i raznim uslugama.

Siroti HDZ-ovci

Mario Kapulica, saborski zastupnik HDZ-a, žalio se jutros u Hrvatskom saboru kako se HDZ diskriminira i napada, ponavljajući mantru svog šefa Andreja Plenkovića o "rasizmu i fašizmu" usmjerenom baš na hadezeovce. 

HDZ šalje priopćenja u kojem osuđuje "agresiju, uvrede, diskriminaciju i govor mržnje kojima su proteklih dana izloženi".

Karlo Ressler, Plenkovićev pulen u Europskom parlamentu, na Twitteru se zgražao nad "degutantnim i sramotnim" odjeljivanjem hadezeovaca od običnih ljudi, pa onda i nad "dehumaniziranjem političkih protivnika i trovanjem hrvatskog društva".

A Davor Božinović kaže da "takav trend može biti opasan za društvo".

Kao da HDZ već sam po sebi ne predstavlja dovoljnu opasnost.

Ne daju im kavu. Samo poslove

Uglavnom, shvatili smo: HDZ je odlučio u predstojećoj kampanji za lokalne izbore od sebe napraviti žrtvu. Njima je najteže, njih se progoni, često i sudski, trpa im se predsjednike u haške presude ili u zatvore, na društvenim mrežama im se priprema giljotina, a u kafiću ne služi im se kava.

I prokleti mediji konstantno im pronalaze neke stanove, kuće, zemljišta, torbe sa crnim fondovima, korupcijske afere, političke skandale.

Zašto baš uvijek HDZ?

Ukratko, HDZ se od pobjedničke stranke koja se hvali da je "stvorila i oslobodila Hrvatsku" sada pretvorio u stranku dosadnih kmečavaca.

Tijesna koža

Čovjek bi pomislio da su u ovih trideset godina HDZ-ovci mogli očvrsnuti na sve te kritike i napade, da su stigli razviti otpornost i debelu kožu. Kome smeta, neka izađe iz HDZ-a. Smanjit će, doduše, šansu za stjecanje imovinske i druge koristi, ali smanjit će i rizik od odlaska u zatvor. I moći će dobiti kavu.

I ono najvažnije, HDZ sada nariče nad onime što je upravo on puna tri desetljeća radio drugima.

Prozivao je svoje političke protivnike za izdaju nacionalnih interesa, za predaju oružja jugo armiji, nazivao ih "komunjarama, Jugoslavenima, izdajnicima, nehrvatima, lošim Hrvatima", prvi predsjednik HDZ-a prozivao je vragove svih boja i sve one koji "nisu željeli Hrvatsku". 

HDZ je huškao šatoraše, stožeraše i berače kestena na legalnu vlast, HDZ je sponzorirao ili podržavao inicijative protiv ljudskih prava, homoseksualaca, nacionalnih manjina, protiv udruga, protiv liberala i ljevičara, protiv medija i novinara...

A sada se nasilnik pretvara u žrtvu.

Diktatorski maniri

HDZ želi biti pobjednik, želi biti na vlasti, nekada i svim sredstvima, želi profitirati od te vlasti - od premijera do lokalnog budžovana - ne podnosi činjenicu da nije na vlasti i čini sve što može (i ne smije) da se na tu vlast vrati, a onda na toj vlasti nije spreman trpjeti kritiku, napade, prozivke, pa i vrijeđanja.

Da je HDZ osoba, nazivalo bi ga se diktatorom. Jer tako se ponašaju vladajuće partije u diktaturama: smatraju da su nedodirljive, nepogrešive, neupitne, nesmjenjive...

Kolektivna krivnja

I zanimljivo, kad se HDZ-ovca uhvati u zločinu, tada je on uvijek individualiziran, "ima ime i prezime". Ali zato napade i kritike HDZ proglašava kolektivnim zločinom. Nitko ih ne voli. Svi ih mrze. Svi su rasisti i fašisti. Osim, jasno, pravih rasista i fašista.

I da se ne zavaravamo, HDZ ovom taktikom kmečanja i naricanja radi od sebe žrtvu, traži alibi za sve pogreške i promašaje, ali i skreće pažnju s afera i skandala, s lažnih obećanja, s kaosa koji je stvorio u državi.

Ako građani fascinirano gledaju u "Tri majmuna", možda neće gledati što premijer i HDZ rade. Ili ne rade. 

Zaista, nije lako danas biti HDZ-ovac. Osim kad je najlakše na svijetu. 

Pitanje je samo koliko se sve to isplati: trpjeti napade u zamjenu za benefite. Realno, ne sjećamo se da je neki HDZ-ovac javno požalio. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti