Obavijesti

News

Komentari 19

HDZ slavi 32. rođendan, Plenki poručio: I danas smo najjača politička stranka u Hrvatskoj

HDZ slavi 32. rođendan, Plenki poručio: I danas smo najjača politička stranka u Hrvatskoj
4

Predsjednik Vlade i HDZ-a Plenković je predvodio stranačko izaslanstvo koje je jutros, na obljetnicu osnutka stranke, došlo na Mirogoj iskazati poštovanje prema dr. Franji Tuđmanu.

VIDEO

Polaganjem vijenaca na grobu utemeljitelja HDZ-a i prvog predsjednika Franje Tuđmana HDZ je u srijedu počeo obilježavanje 32. obljetnice osnutka, a predsjednik HDZ-a premijer Andrej Plenković poručio je da je HDZ i danas najjača politička stranka u Hrvatskoj.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

Polaganje vijenca Tuđmanu 02:23

Predsjednik Vlade i HDZ-a Plenković je predvodio stranačko izaslanstvo koje je jutros, na obljetnicu osnutka stranke, došlo na Mirogoj iskazati poštovanje prema dr. Tuđmanu; 'državniku, vizionaru, čovjeku koji je doveo Hrvatsku do slobode, samostalnosti, neovisnosti, uz plebiscitarnu potporu hrvatskoga naroda, i uz hrabrost i odvažnost hrvatskih branitelja', naglasio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
HDZ položio vijence na grob prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana

- I danas 32 godine kasnije HDZ je najsnažnija politička snaga u Republici Hrvatskoj, u Hrvatskoj u kojoj smo riješili sve temeljne nacionalne ciljeve, i slobodu, demokraciju, zaštitu ljudskih i manjinskih prava, izgradili institucije. Sada je u četvrtom desetljeću naše samostalnosti cilj gospodarstvo, demografska revitalizacija, socijalna uključenost, praćenje ključnih globalnih procesa i četvrte industrijske revolucije, ali jednako tako i zelene transformacije i digitalne transformacije - istaknuo je u izjavi novinarima Plenković.

- To su teme budućnosti, onoga prema čemu smo mi svi zajedno okrenuti, ali uz poštivanje naših temeljnih vrijednosti, temeljnih načela domoljublja, državotvornosti, narodnjaštva, demokršćanstva, hrvatskoga identiteta i svega što okuplja hrvatski narod u hrvatskoj državi da se snažno pozicionira i u Europi i globalno - dodao je .

Izrazio je i zahvalnost prvom predsjedniku Franji Tuđmanu i članovima HDZ-a za doprinos Republici Hrvatskoj u protekle 32 godine.

Novinari su, pak, pitali premijer Plenkovića zašto ga u posljednje vrijeme nema pred medijima, na što je on kratko podsjetio  da je “stalno pred medijima.”

Program obilježavanja 32. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) nastavlja se u 16 sati u hotelu Sheraton u Zagrebu dodjelom uvjerenja polaznicima 13. generacije Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta. Na istom mjestu u 17 sati sjednicu će održati Središnji odbor HDZ-a.

Za 19 sati predviđeno je polaganje vijenca kod Spomen-ploče dr. Franji Tuđmanu na NK Jarun. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag