Obavijesti

News

Komentari 50

HDZ složan: Đakićeva izjava je necivilizirana i nedemokratska

HDZ složan: Đakićeva izjava je necivilizirana i nedemokratska
4

Gotovo svi HDZ-ovci slažu se da je izjava Josipa Đakića neprimjerena. On je izjavio u srijedu kako je mislio da Kukuriku koalicija sastavlja srpsku, a ne hrvatsku vladu

VIDEO

Gotovo svi HDZ-ovci slažu se da je izjava njihovog kolege i šefa HVIDRA-e Josipa Đakića neprimjerena. Naime, Đakić je u srijedu u Osijeku izjavio kako je mislio da Kukuriku koalicija sastavlja srpsku, a ne hrvatsku vladu, a Kukuriku čelnike nazvao Zoki, Rade, Ranko, Rajko, Veljko.

- Nisam čuo što je Đakić rekao jer sam pretrpan obavezama, ali etiketirati bilo kojeg člana Vlade s obzirom na nacionalnu pripadnost je neprihvatljivo - rekao je ministar zdravstva Darko Milinović.

- Ako je točno to što pišu portali, onda je to neprihvatljivo - rekao je HDZ-ovac Ivan Šuker. Milorad Pupovac (SDSS) Đakićevu je izjavu čuo s pola uha i smatra je također potpuno neprimjerenom, neciviliziranom i nedemokratskom.

- HDZ će morati odlučiti između sebe da li s tom politikom i tom vrstom iskaza može nastaviti ono čime smo se obavezali koalicijskim sporazumom. Civilizirano političko ponašanje obavezuje nas puno više od sporazuma. Na žalost, to nije jedini iskaz koji smo čuli u posljednjih tjedan dana, čuli smo i gradonačelnika Zadra koji je rekao da Srbi, iako su s Hrvatima tokom rata '91. trpjeli granatiranja i strahove druge vrste petokolonaši, da su izdajice i da su služili neprijatelju. Ti ljudi ne razumiju da su se vremena promijenila, da se njihova vlastita stranka mijenja i da se promijenila - rekao je Pupovac. Dodao je da ne želi daljnje zagađivanje predizborne atmosfere i širenje strahova i animoziteta, jer strahovi nisu odlika demokracije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I dok je predsjednik Ivo Josipović, napuštajući Sabor, elegantno rekao kako ne želi davati nikakve izjave, premijerka Kosor je izbjegla novinare i doslovce pobjegla iz Sabora.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a