Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
132 komentara

HDZ-u i SDP-u popularnost je narasla, Živi zid gubi potporu

Neovisni za Hrvatsku Esih i Hasanbegovića bilježe najbolji rezultat dosad - 4,77% - s najvećim brojem preferencija u Zagrebu te skokom u Splitsko-dalmatinskoj županiji...

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
132 komentara

CroElecto agencije 2x1 komunikacije proveden u srpnju pokazuje tendenciju oporavka većih političkih stranaka, posebice desnice i desnog centra, javlja N1.

Da su iduće nedjelje izbori za Hrvatski sabor, a čitava Hrvatska jedna izborna jedinica, uz izlaznost oko sedamdeset posto, neodlučnih bi birača bilo 20,20%. HDZ u srpnju prekida prvi put u 2018. pad svoje popularnosti te se uzdiže na 24,97% (+ 1,1 u odnosu na lipanj).

Socijaldemokratska partija također je popravila svoj rejting, međutim i dalje s potporom ispod 20 posto, točnije s 19,37%, a oporavak SDP između ostalog duguje boljem rezultatu zabilježenom u Primorsko-goranskoj županiji. Živi zid u srpnju broji 9,55% što je od siječnja ove godine najniži postotak za tu stranku.

Najznačajniji pad preferencija Živi zid je u srpnju zabilježio u Vukovarsko-srijemskoj županiji u kojoj je pak HDZ, uz Splitsko-dalmatinsku, ovaj mjesec najviše porastao u odnosu na svoj prošlomjesečni, najniži dosad, rezultat. Most je zadržao gotovo isti postotak kao proteklog mjeseca, u srpnju su na 6,14% s padom zabilježenim u Dubrovačko-neretvanskoj, a rastom u Brodsko-posavskoj županiji.

Neovisni za Hrvatsku bilježe najbolji rezultat dosad - 4,77% - s najvećim brojem preferencija u Zagrebu te skokom u Splitsko-dalmatinskoj županiji. NHR se tako približio Mostu s manje od jednog i pol boda zaostatka.

IDS i GLAS dijele postotak 1,64% i posljednje su stranke s potporom iznad 1%. Ispod te margine su Stranka umirovljenika (0,95%), HSU, HNS (0,82%), HSS, BM 365 (0,68%)...

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message