Obavijesti

News

Komentari 66

HDZ u Karlovcu: Vremena jesu teška, ali ne treba se bojati

HDZ u Karlovcu: Vremena jesu teška, ali ne treba se bojati
4

Program HDZ-a su u subotu u Karlovcu predstavili koordinatorica 7. Izborne jedinice i ministrica Martina Dalić i potpredsjednik Vlade Domagoj Ivan Milošević

VIDEO

Ne treba se bojati, vremena jesu teška. HDZ je napadan s mnogih strana. Mediji ga optužuju za mnogo toga kao i oporbene stranke. Kada je bilo lako, '90., '91. ili '95. godine, upitao je u subotu Branko Vukelić tajnik HDZ-a, okupljene simpatizere i članove stranke na predstavljanju programa u Karlovcu, te dodao:

-  HDZ ima odgovor na sva pitanja. HDZ zna što treba Hrvatskoj, a Hrvatskoj treba HDZ i demokracija. Nemojte se bojati nečega i nikoga. I za mene su govorili da me više neće biti. I za HDZ su govorili neće ga biti. Biti će nas! Treba biti hrabar. Treba vjerovati u HDZ i njegov program i temeljen stranke.

Program su predstavili koordinatorica 7. Izborne jedinice i ministrica Martina Dalić i potpredsjednik Vlade Domagoj Ivan Milošević. Svi govornici su u svom govoru prozivali medije. 

- Najveća snaga je članstvo i samo zajedno ćemo prevladati neprofesionalno i ne sasvim objektivno prikazivanje HDZ- u pojedinim medijima. – kazala je Martina Dalić. 

Nakon predstavljanja predizbornog HDZ-ova programa okupljeni simpatizeri su im postavljali pitanja. Posebno se isticalo pitanje jednog mještana iz naselja Turanj Željka Plavetića koji je kazao da se obilaznica D1 prema Turnju počela gradit prije četiri i pola godine.

- Napravljeno je dva kilometara ceste i most, tobož Vukelićev most, tobož zbog njegove rođakinje koja je tamo imala restoran. Ona je restoran zatvorila, a cesta još nije dalje napravljena. Na Turnju je promet gust, a uz cestu D1 se nalaze škola, vrtić. To je samoubojstvo. Hoće li se obilaznica napraviti ili će se most srušit. – pitao je Željko Plavetić.

Na njegovo pitanje je odgovorio karlovački gradonačelnik Damir Jelić koji je kazao da se radi na nastavku izgradnje obilaznice, te da se već deset godina radi na tom projektu zbog otkupa zemlje. 

- Most je izgrađen, pristupne ceste se grade i još treba cesta ući u plan Hrvatskih cesta, a to treba motivirati. – kazao je Damir Jelić.

Zanimljivo je pitanje bilo i jednog povratnika iz BIH. On je ministricu Dalić upitao što je sa trajnim zbrinjavanjem Hrvata. Ona ga nije razumjela. Tri puta joj je ponovio pitanje i posljednji  put napomenuo da je iz BIH. Tada je kazala 

- Ja sam udata za jednog takvoga - kazala je Dalić i prasnula u smijeh bez odgovora. Kazališnom dvoranom „Zorin dom“ se prolomio smijeh, te je na to pitanje odgovorio Branko Vukelić koji je kazao da je upravo počelo potpisivanje ugovora o otkupu dodijeljenih kuća ili stanova po povoljnim uvjetima. Jelić se nadovezao i kazao da se za taj Zakon posebno zauzeo Vukelić na što je pak Vukelić kazao. 

– To je most koji vodi u te krajeve, pa to i nije tako loša ideja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu