Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
110 komentara

HDZ: Vladine mjere? To je sve prelijevanje iz šupljeg u prazno

Uvjeren sam da ova Vlada ne zna kamo ići. Ostojić ne vodi ovaj sustav, već Linić i Milanović. Idemo krivim putem, kaže Ante Ćorušić, predsjednik Odbora za zdravstvo

Jurica Galoić/Pixsell
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
110 komentara

Nakon što su Vlada i premijer iznijeli svoje mjere koje planiraju poduzeti oglasio se i HDZ.

- Mi smo analizirali mjere koje Vlada predlaže i sve mjere su vezane za reorganizaciju. Ponovno se bave formom bez suštine. Prelijevanje iz šupljeg u prazno. Bit je u tome da u reformi pravosuđa ne može biti razdvajanje i spajanje sudova. Nema riječi o poduzetništvu i gospodarstvu u ovim mjerama - a to nam je najvažnije. Ovo je nesigurno za investitore - rekla je Ivana Maletić, HDZ-ova zastupnica u Europskom parlamentu i predsjednica nacionalnog Odbora za EU fondove. 

Napomenula je da ni reorganizacija obrazovanja nije prava. 

- Ono što je najavljeno ne može dovesti do rezultata, kad Vlada sama priznaje da je usporena, znači da spava duboki zimski san - rekla je Maletić.

Ćorušić: Idemo krivim putem

Ante Ćorušić, predsjednik Odbora za zdravstvo, dotakao se, pak, bolničkog sustava.

- Mi smo dali plan za bolnički sustav. Zdravstvo zauzima 18,3%  proračuna, što nije mala stavka. Francuska agencija s balkanskom pameti je za 1,5 milijuna kuna provela analizu i predstavila plan, a to smo sami mogli napraviti. Taj dokument ima 350 stranica, a birokratiziran je. Uvjeren sam da ova Vlada ne zna kamo ići. Ostojić ne vodi ovaj sustav, već Linić i Milanović. Idemo krivim putem - uvjeren je Ćorušić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message