Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Helikopter GSS-a skoro se srušio na splitsku bolnicu

Ovo nije prvi put da smo skoro izgubili glavu. Već nam je jednom u turbinu doletjela prazna vreća cementa, kaže pročelnik GSS-a Vinko Prizmić

M.Čikotić
Foto: M.Čikotić
4 komentara

Heliodrom Splitskog KBC-a zatvoren je za promet nakon što su srećom i prisebnošću pilota izbjegnuti pad helikoptera i ljudske žrtve. Helikopter sa šest članova GSS-a uzletio je u subotu zbog akcije spašavanja na Zadraskom području. Sa privatnog gradilišta u neposrednoj blizini heliodroma doletio je najlon i omotao se oko glavnog rotora. Situacija koja najčešće rezultira padom izbjegnuta je prisebnošću pilota.
- Ovo nije prvi put da smo skoro izgubili glavu. Već nam je jednom u turbinu doletjela prazna vreća cementa - kaže pročelnik GSS-a Vinko Prizmić. Nakon sanacije kvara ekipa je odletjela na zadatak, a heliodrom je zatvoren do daljnjeg. Prizmić se nada da je ovo dovoljno upozorenje kako heliodrom ne može egzistirati u tijesnom zagrljaju građevina koje ga sve više okružuju.
- Bolnica i spašavanje života moraju imati prioritet stoga se mora stati na kraj zatvaranju pristupnih koridora, ogorčen je Prizmić.

Možda vas zanima i ovo:
Message