Obavijesti

Promo sadržaj

HEP vas poziva na GREEN RUN utrku 07.10.2018.

HEP vas poziva na GREEN RUN utrku 07.10.2018.
3

Na današnjoj konferenciji za medije u kinu Europa u Zagrebu predstavljena je GREEN RUN utrka. GREEN RUN je najveća rekreativna utrka za održivi razvoj u Hrvatskoj koja će se održati 07.10.2018.

Prijave su besplatne na www.greenrun.hr, a sve registrirane sudionike očekuju poklon paketi naših sponzora. Veliko hvala HEP-u i Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji su prepoznali vrijednost ovog projekta i podržali ga; izjavio je organizator utrke g.Marko Lasić. Moto utrke je: Zajedno trčimo #ZAPRIRODU. Uz sportski, sve posjetitelje očekuje i bogati gastronomski te zabavni program. 

HEP podržava Green Run utrku!!!

Hrvatska kao članica Europske unije svoj razvoj sve više temelji na čistoj energiji i niskougljičnom gospodarstvu. HEP već sada daje svoj snažan doprinos ispunjenju ambicioznih ciljeva održivog razvoja. U HEP-ovoj proizvodnji električne energije oko 70 posto već sada čine izvori koji ne emitiraju CO2. I HEP-ovi veliki kupci mogu sudjelovati u stvaranju niskougljične budućnosti koristeći jedinstveni proizvod ZelEn, električnu energiju zajamčeno dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora energije.

S obzirom da je emisija CO2 po proizvedenom kilovatsatu električne energije u Hrvatskoj među najnižima u Europi, za vožnju automobilima na električni pogon u Hrvatskoj može se s pravom reći da je riječ o zelenom, okolišno prihvatljivom obliku prometa. Promovirajući elektromobilnost u Hrvatskoj, HEP je do sada otvorio više od 50 ELEN javnih punionica za električna vozila u hrvatskim gradovima, a uskoro će početi otvarati punionice i uz najvažnije hrvatske prometnice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

HEP ne potiče samo elektromobilnost kao održiv način života u gradovima, već i kretanje, odnosno tjelesnu aktivnost građana, snažnom podrškom hrvatskom sportu i projektima koji promoviraju rekreaciju i zdrav način života. Najbolji promotori takvog pristupa upravo su brojni zaposlenici HEP-a koji kao sportaši amateri godinama ostvaruju zavidne rezultate u različitim sportovima, a posebno u trčanju. I zato s veseljem podržavaju  projekt Green Run.

Podršku Green run utrci dao je i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji će se predstaviti sa nacionalnom kampanjom Za ljepšu našu, usmjerenoj ka podizanju svijesti o važnosti zaštite okoliša i gospodarenja otpadom. Kroz kampanju i vodeći slogan „Nisam za bacit“  komuniciraju se glavne poruke vezane za smanjenje nastanka otpada, odvajanja otpada, ponovne uporabe i recikliranja. Na utrci će građani moći saznati više o tome kako sami mogu doprinijeti poboljšanju stanja okoliša, a najmlađi će se s istim upoznati kroz zabavne edukativne aktivnosti.

 
Geen Run utrka objedinjuje dvije utrke: prva dječja namijenjena djeci starosti od 3-10 godina, trči se na 300m i počinje u 11h  te rekreativna (muško-ženska) utrka  koja počinje u 12h i trči se na 6000m.

Voditelj, projekt manager, plesač i animator Tomislav Tržan  vodit će DISCO zagrijavanje uoči dječje i rekreativne (muško-ženske) GREEN RUN utrke. Disco zagrijavanje je spoj svih ljubavi jednog modernog sportaša natjecatelja ili rekreativca koji voli muziku, prirodu i sport. Tomislav je spojio jednostavne plesne disco pokrete s disco hitovima i koreografski ih prilagodio svim dobnim skupinama. Još je tome dodao i šaljivu odnosno stand-up notu pri objašnjavanju povijesti nastajanja tih disco pokreta te će se svi posjetitelji  uz ples i glazbu dobro zabaviti i nasmijati.

Voliš živjeti zdravo, a želiš li živjeti pametno? Prijavi se na GREEN RUN utrku već danas. Vidimo se na Jarunu!

 

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince
REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj