Obavijesti

News

Komentari 9

Heroji Međimurja: Iz gorućeg automobila spasili su mladića

Heroji Međimurja: Iz gorućeg automobila spasili su mladića
1

Mladi vozač u Svetoj Mariji na ravnom dijelu ceste izgubio je nadzor nad automobilom. Sletio je u jarak. Prednjim dijelom udario je u dvorišnu ogradu kuće...

VIDEO

Međimurski policajci Marinko Orsag (34), Davor Špoljar (32) i Dejan Kočiš (35) lani u veljači iz gorućeg su automobila spasili unesrećenog mladića (18).

Mladi vozač u Svetoj Mariji na ravnom dijelu ceste izgubio je nadzor nad automobilom. Sletio je u jarak. Prednjim dijelom udario je u dvorišnu ogradu kuće. Auto je iznenada planuo. Policajci Orsag i Špoljar vraćali su se iz Kotoribe prema Prelogu iz noćne smjene.

- Iz daljine smo primijetili crni dim. Zaustavili smo se 20-ak metara od toga. Vidjeli smo da je riječ o osobnom vozilu koje je udarilo u stup. Na vozilu je počela izbijati vatra iz motora, a vozač je pokušavao izaći kroz vrata, no nije mogao. Vozačeva vrata zapriječio je stup, a suvozačeva vrata su bila zaglavljena - rekao je Orsag te dodao da je kolega Špoljar otišao iza vozila jer su ga htjeli izvući sa stražnje strane. Nisu uspjeli. Na jedvite jade naposljetku su otvorili vrata suvozača i unesrećenog uspjeli izvući. Pozvali su Hitnu pomoć i vatrogasce.

- Tad je autom naišao kolega Dejan Kočiš, koji je u vozilu imao mali vatrogasni aparat. Pokušao je ugasiti požar na vozilu na kojem se vatra sve više širila, no to nije bilo dovoljno. Kako je kolega Kočiš član DVD-a Donji Mihaljevac već podosta godina, znao je šifru na vratima spremišta DVD-a Sveta Marija pa smo otišli po veći aparat, a u međuvremenu su već došli i vatrogasci iz Svete Nedelje te ugasili vatru do kraja - rekao je Orsag, koji je također i vatrogasac.

- Vidio sam početnu fazu požara i najvažnije je bilo da unesrećenog maknemo iz gorućeg auta. Svaki bi kolega napravio isto kao i nas trojica jer u takvim slučajevima mislimo jedino kako pomoći. Adrenalin radi i ne mislimo na opasnost i sebe. Obučeni smo za takve situacije - rekao je Kočiš. Davor Špoljar se slaže sa svojim kolegama.

- Kad se radi o takvim situacijama, ne mislimo na sebe. Bitno je da pomognemo i spasimo čovjeka - kaže Špoljar koji se, uz policijski posao, bavi i nogometom. Vodstvo općine Sveta Marija za hrabrost tijekom spašavanja vozača policajce je nagradilo zahvalnicama. Zbog prisebnosti i brze reakcije uspjeli su na vrijeme izvući mladića iz gorućeg Peugeota 406 i spasiti mu život iako je bio teško ozlijeđen.

Reportažu o hrabrim policajcima iz Međimurja gledajte danas u emisiji “Dobar dan, Hrvatska” i na www.ponoshrvatske.hr

Zahvalila im je vozačeva mama

Oni su tu, kažu naši heroji, prije svega radi građana, njihove sigurnosti i spašavanja života. Policajcima je na svemu zahvalila mladićeva majka. Izvukao se gotovo bez ozljeda, uz nekoliko ogrebotina i iščašeni kuk. Svi su sretni da je dobro prošao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"